60 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2,5 dl langyos tej, egy csipet cukor, 2 tk só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 egész tojás
1. Az élesztőt fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom.
2. Amíg felhabosodik, a tálba tettem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
3. Elindítottam a dagasztókarokat, és folyamatosan öntöttem a langyos tejet a tálba. 5 perc dagasztás után kész a tészta.
4. Melegben hagytam kétszeresére kelni, majd átgyúrtam a tésztát.
5. Ezután 8 darabra vágtam, zsemléket formáztam belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket.
6. Hagytam újra megkelni a zsemléket, majd tejjel lekentem a tetejüket, és 180 fokos sütőben megsütöttem őket.
Az aranygaluska tésztájához a lisztben elkeverem a sót, a kristálycukrot, hozzáadom a 2,5 dl tejben elhabart tojássárgát, és az 5 evőkanál olvasztott Ramát. Az 1 dl cukros tejben f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba kimérjük a lisztet. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet. ( nem biztos hogy kell mind bele,ezèrt csak lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral tejjel felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk,letakarva kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű