Családireceptkönyv.hu

Zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2,5 dl langyos tej, egy csipet cukor, 2 tk só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 egész tojás

Elkészítés:


1. Az élesztőt fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom.

2. Amíg felhabosodik, a tálba tettem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, sót, végül a felfuttatott élesztőt.

3. Elindítottam a dagasztókarokat, és folyamatosan öntöttem a langyos tejet a tálba. 5 perc dagasztás után kész a tészta.

4. Melegben hagytam kétszeresére kelni, majd átgyúrtam a tésztát.

5. Ezután 8 darabra vágtam, zsemléket formáztam belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket.

6. Hagytam újra megkelni a zsemléket, majd tejjel lekentem a tetejüket, és 180 fokos sütőben megsütöttem őket.

Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Gyors házi kenyér
Gyors házi kenyér

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Leveles túrós pogácsa
Leveles túrós pogácsa

A margarint nagy lyukú reszelőn a liszthez reszeljük, Hozzá adjuk a többi hozzávalót, gyorsan összedolgozzuk, és nylon tasakban hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.. Ha kivettük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nagyi féle túrósbatyu új köntösben
Nagyi féle túrósbatyu új köntösben

1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfut cukor nélkül is, de aki nem hiszi el, az nyugodtan rakjon bele egy kiskanál cukrot. Lefedjük és várunk pár pe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces fánk recept sütő poros
Tízperces fánk recept sütő poros

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk