60 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2,5 dl langyos tej, egy csipet cukor, 2 tk só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 egész tojás
1. Az élesztőt fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom.
2. Amíg felhabosodik, a tálba tettem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
3. Elindítottam a dagasztókarokat, és folyamatosan öntöttem a langyos tejet a tálba. 5 perc dagasztás után kész a tészta.
4. Melegben hagytam kétszeresére kelni, majd átgyúrtam a tésztát.
5. Ezután 8 darabra vágtam, zsemléket formáztam belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket.
6. Hagytam újra megkelni a zsemléket, majd tejjel lekentem a tetejüket, és 180 fokos sütőben megsütöttem őket.
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint nagy lyukú reszelőn a liszthez reszeljük, Hozzá adjuk a többi hozzávalót, gyorsan összedolgozzuk, és nylon tasakban hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.. Ha kivettük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfut cukor nélkül is, de aki nem hiszi el, az nyugodtan rakjon bele egy kiskanál cukrot. Lefedjük és várunk pár pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz