1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 2 dkg só, 3 dkg cukor, 5 dkg vaj , 5-6 dl tej
1. Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük.
2. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat.
3. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk.
4. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.
5. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk.
6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
7. Lazán átgyúrjuk, 3 vagy 4 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.
8. Ezután kizsírozott lisztezett tepsibe helyezzük, 25-35 percig kelni hagyjuk.
9.Langyos vízzel bepermetezzük, majd előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni". Egy tálban keverjük össze a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűBedagasztottam, duplájára kelesztettem, kétfelé osztottam a tésztát, előbb megformáztam a rudacskákat amiből 10 db lett és amikor ezek megsültek akkor megformáztam a kenyérkét is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes