1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 2 dkg só, 3 dkg cukor, 5 dkg vaj , 5-6 dl tej
1. Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük.
2. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat.
3. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk.
4. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.
5. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk.
6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
7. Lazán átgyúrjuk, 3 vagy 4 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.
8. Ezután kizsírozott lisztezett tepsibe helyezzük, 25-35 percig kelni hagyjuk.
9.Langyos vízzel bepermetezzük, majd előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
Liszt közepébe 1 dl víz,cukor,élesztő betakarni kis liszttel,felfut,hozzáadni olaj,só és víz.Dagasztani,keleszteni 1 órát. Átgyúrni,formázni.Jénaiba papír ,betenni a kenyeret. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A gépben dagasztottam 20-30 percig, utána kikapcsoltam, hagytam, hogy a tészta túl keljen. 2. Este elkészítem, és reggel már használhatom is a tésztát. A maradékot rakjuk mű...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a magokat mérem ki külön, a mandulát durvára vágom és összekeverem a lenmaggal és a napraforgó maggal. Egy száraz serpenyőt felhevítek, és pár perc alatt megpirítom benne a...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Könnyű1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni". Egy tálban keverjük össze a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű