menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúrkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 2 dkg só, 3 dkg cukor, 5 dkg vaj , 5-6 dl tej

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük.

2. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat.

3. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk.

4. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.

5. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk.

6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk.

7. Lazán átgyúrjuk, 3 vagy 4 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.

8. Ezután kizsírozott lisztezett tepsibe helyezzük, 25-35 percig kelni hagyjuk.

9.Langyos vízzel bepermetezzük, majd előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Zsúrkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Sokmagvas kenyér
Sokmagvas kenyér

1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni". Egy tálban keverjük össze a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
50 dkg kenyérkék
50 dkg kenyérkék

Bedagasztottam, duplájára kelesztettem, kétfelé osztottam a tésztát, előbb megformáztam a rudacskákat amiből 10 db lett és amikor ezek megsültek akkor megformáztam a kenyérkét is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér – dagasztás nélkül
Házi kenyér – dagasztás nélkül

A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett Valitól
Bagett Valitól

Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk