20 dkg vöröslencse
fűszerek: hagyma, fokhagyma, só, bors, ételízesítő
1 db cukkini
zabpehely
olaj a sütéshez
A lencsét áztatni, de elő is lehet főzni.
Robotgépbe összetörni, fűszerezni ( hagyma, fokhagyma, só, bors, ételízesítő)
1 kisebb cukkinit reszelni, összekeverni a lencsével és annyi zabpehellyel hogy formázható masszát kapjunk. A zabpehely felszívja a nedvességet célszerű kevesebbet tenni és rövid ideig állni hagyni. Olajozott tepsiben sütni-ropogós lesz.
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 - A páchoz a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, majd egy tálban összekeverjük a csiliporral, a fahéjjal, a paprikával és az olajjal. A hideg vízben megmosott, leszárított...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű