5 tojássárgája
15 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
1/2 csomag csokoládés pudingpor
1 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál kakaópor
5 tojásfehérje kemény habja
Krém:
2 dl tej
5 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Hab:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1-2 csepp citromlé
1 csipet só
Máz:
2 teáskanál csokoládés pudingpor
3 teáskanál cukor
2 teáskanál étolaj
1,5 dl víz
Forrás: http://webcukraszda.hu/karneval-szelet-2/
A tészta hozzávalóit, mint egy piskótát kikeverünk és sütjük. A krémhez a tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az habos réteghez az 5 tojásfehérjét a porcukorral, a citromlével és a sóval gőz felett keményre verjük, majd a krémre simítjuk. A máz hozzávalóit összemelegítjük és a tojásfehérje habra csurgatjuk, majd egy fésűvel belecirógatjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/karneval-szelet-2/
Az egészet összekeverjük és közepes hőfokon 30 percig sütjük. Forrón megkenjük a tetejét lekvárral és leöntjük olvasztott csokival. Ha lehűlt rászórjuk a darát és kész.
Elkészítési idő:A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...
Elkészítési idő: 60Az almát alaposan megmosod, majd pl. nokedli szaggatón lereszeled. Eszedbe ne jusson megpucolni! Egyrészt időpocsékolás, másrészt sokkal finomabb az íze, ha héjastól sül meg. Bőség...
Elkészítési idő: