- 30 dkg. csíkokra vágott sertésmáj
- 2 nagy fej hagyma
- olaj és zsír
- kevés apróra vágott paprika
- sűrített paradicsom
- őrölt bors
- kömény
- piros paprika
A hagymát vékonyra felkarikázzuk majd az olajon és zsíron megpároljuk. Félkész állapotban hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a sűrített paradicsomot. Amikor megdinsztelődött hozzáadjuk a májat, pici borssal és köménnyel ízesítjük, majd pici vizet öntünk rá és tovább pároljuk. Amikor kész a máj levesszük a tűzhelyről és piros paprikával szórjuk.
Jó étvágyat!
A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Belef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm. A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű