1kg liszt (BL 55 volt)
4 dkg élesztő
kb 1/2 evk cukor
1-2 evk só
0,5 dl olaj
0,5 l langyos víz
2 evk burgonyapehely
Az élesztőt a fele mennyiségű, cukros vízben felfuttattam, a kenyérsütő tartályába tettem a hozzávalókat, és a géppel kidolgoztattam. Kivettem, letakarva kb fél órát meleg helyen kelesztettem. Átgyúrtam, megformáztam, majd az előmelegített, sütőpapíros edénybe tettem a kenyeret, lefedtem és kelni hagytam.(kb 15 perc) A tetejét bevágtam, az edényt és a tésztát bespricceltem, majd lefedve az előkészített kemencébe tettem. Kb 40 perc alatt ilyen szép mosolygós kenyeret sütöttem.
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beleöntjük egy tálba.a tejet megmelegítjük,és a margarint felolvasztjuk benne.Mélyedést csinálunk a közepébe.Belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzáadjuk a cukrot,és az margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összekeverni..megdagasztani 12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db) rudakat formázok belőle (fonható is) fólia alatt kelesztem, majd megkenem olivaolajjal, t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk. Ezután 8 egyforma darabba vágjuk (nekem 10 jött ki belőle) gömbölyítjük őket majd jó vékonyra elnyújtjuk.. Az első kinyújtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű