1kg liszt (BL 55 volt)
4 dkg élesztő
kb 1/2 evk cukor
1-2 evk só
0,5 dl olaj
0,5 l langyos víz
2 evk burgonyapehely
Az élesztőt a fele mennyiségű, cukros vízben felfuttattam, a kenyérsütő tartályába tettem a hozzávalókat, és a géppel kidolgoztattam. Kivettem, letakarva kb fél órát meleg helyen kelesztettem. Átgyúrtam, megformáztam, majd az előmelegített, sütőpapíros edénybe tettem a kenyeret, lefedtem és kelni hagytam.(kb 15 perc) A tetejét bevágtam, az edényt és a tésztát bespricceltem, majd lefedve az előkészített kemencébe tettem. Kb 40 perc alatt ilyen szép mosolygós kenyeret sütöttem.
A szárazanyagokat beleteszem a dagasztótálamba, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm a víz nagy részét, csak 2-3 ek.-nyit tartok vissza. belecsorgatom az olajat, majd belemorzs...
Elkészítési idő:Hozzávalókat összekeverem, dagasztom, kelesztem, majd két részre osztom. Kör alakot nyújtok belőle (2-3mm), megkenem DW nutellával, majd felvágom mint egy pizzát, 12 részre.A hár...
Elkészítési idő: 2 óraFelfuttatjuk az élesztőt, a fél bögre tejben (cukor – langyos tej – pici liszt – meleg hely), majd hozzáadjuk a liszthez, tojáshoz. Kézzel dolgozzunk, mert egy kemény masszát kapun...
Elkészítési idő: