1kg liszt (BL 55 volt)
4 dkg élesztő
kb 1/2 evk cukor
1-2 evk só
0,5 dl olaj
0,5 l langyos víz
2 evk burgonyapehely
Az élesztőt a fele mennyiségű, cukros vízben felfuttattam, a kenyérsütő tartályába tettem a hozzávalókat, és a géppel kidolgoztattam. Kivettem, letakarva kb fél órát meleg helyen kelesztettem. Átgyúrtam, megformáztam, majd az előmelegített, sütőpapíros edénybe tettem a kenyeret, lefedtem és kelni hagytam.(kb 15 perc) A tetejét bevágtam, az edényt és a tésztát bespricceltem, majd lefedve az előkészített kemencébe tettem. Kb 40 perc alatt ilyen szép mosolygós kenyeret sütöttem.
Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 5 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát 29 cm-es kör alakúra nyújtjuk. A lapból 12 db egyforma cikket vágunk, megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés menete: 1. TangZhong keverék készítése, a hozzá járó liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában. 2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése. Tov...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tésztához a zabpehelylisztet, búzasikért, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, a kókuszolajat és összegyúrjuk. Letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. A töltelékhez a hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű