1 cs. tészta (bármilyen)
0,5 kg spenót
20 dkg sonka (füstölt tarja is jó)
1 fej hagyma
egy marék reszelt sajt
0,5 l főzőtejszín
A tésztát kifőzöm, a sonkát felkockázom. Kevés olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát, majd a sonkát, megpirítom, majd belerakom a spenótot is.
Amikor összeesett, felöntöm a tejszínnel, átforralom, majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt sajttal megszórom.
A tésztát jól ki kell dolgozni,hagyni megkelni a tálban 1x,utána ki cipózva újra keleszteni,ahogy a képen is látszik. Gyorsan megsül,figyelni kell rá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kb 1 púpos ek liszttel megszórjuk és felöntjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát a sonkával szárazon egy hőálló tálban összekeverjük. A tasak tartalmát a főzőtejszín és hideg víz keverékével habverővel elkeverjük, majd 1 percig forraljuk. A tésztára ö...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű