Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Babgulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej hagyma - vörös
4 gerezd fokhagyma
600 g sertéstarja
300 g sertéscsülök (füstölt)
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 db paradicsom
500 g szárazbab
babérlevél (friss, vagy szárított)
fűszerpaprika

100 ml étolaj
A csipetkéhez:
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál só

Elkészítés:


1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
2A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felengedjük vízzel, ami ellepi és elkezdjük főzni had, puhuljon.
Babgulyás recept
3A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük.
Babgulyás recept
4Beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
5Hozzáadjuk, pirospaprikát elkeverjük.
Babgulyás receptBabgulyás recept
6Mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott füstölt húst.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
7Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
8Addig elkészítjük a csipetkét. Egy tálba tesszük a lisztet közepébe a tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.
Babgulyás recept
9Ha puha a hús és a bab is, akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.

Babgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeleves kínai kellel
Csirkeleves kínai kellel

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A kínai kelt is megmossuk, torzsáját kimetsszük, és leveleit csíkokra metéljük. Az egész...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balzsamos marhacsontleves
Balzsamos marhacsontleves

Vásárláskor érdemes feldaraboltatni a hentessel a csontot, hogy könnyebben beleférjen az otthoni levesesfazékba. Hazaérve hideg vízzel mosd át, de ne áztasd. A zöldségeket tisztít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors mexikói csirkeleves
Gyors mexikói csirkeleves

Az olajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, meg a paprikát a római köménnyel. Felöntjük 2 liter vízzel, belerakjuk a paradicsomot, a babot, a kukoricát meg a husit, ízles szerin...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gezemice leves
Gezemice leves

A forró olajra öntjük az apró kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azzal is jól átpirítjuk. Rádobjuk a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk