2 fej hagyma - vörös
4 gerezd fokhagyma
600 g sertéstarja
300 g sertéscsülök (füstölt)
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 db paradicsom
500 g szárazbab
babérlevél (friss, vagy szárított)
fűszerpaprika
só
100 ml étolaj
A csipetkéhez:
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál só
1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
2A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele babérlevelet, felengedjük vízzel, ami ellepi és elkezdjük főzni had, puhuljon.
Babgulyás recept
3A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük.
Babgulyás recept
4Beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
5Hozzáadjuk, pirospaprikát elkeverjük.
Babgulyás receptBabgulyás recept
6Mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott füstölt húst.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
7Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.
Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept
8Addig elkészítjük a csipetkét. Egy tálba tesszük a lisztet közepébe a tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell, még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.
Babgulyás recept
9Ha puha a hús és a bab is, akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.
1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát. 2. A felkockázott húst tegyük a hagymára, és fehéredésik pároljuk. 3. Először jöhet a paprika, pár percig hagyom párolodni,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűMegpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérbo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA leveszöldséget és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A leveskockából a csomagoláson található előírás szerint elkészítjük a húsleves alaplét. A zöldségeket hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű