Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál étolaj
1 fej hagyma - vörös
5 dkg paprika - kaliforniai, piros
5 dkg paradicsom
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
2 L víz
1 csapott teáskanál só
1 csipet bors - fekete (őrölt)
1 csipet petrezselyemzöld

Elkészítés:


1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
2Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, megfonnyasztom kicsit.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
3Hozzáteszem a répát, burgonyát, zöldborsót.
Borsóleves recept pirított zöldségekkel
4Felöntöm vízzel, fűszerezem kóstolásra, ízlés szerint. Készre főzöm, míg a burgonya, és a zöldborsó kóstolásra jó állagú.

Borsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros krumplileves
Magyaros krumplileves

1. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsiradékon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, n...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Húsleves
Húsleves

Lassan kell főnie, éppen, hogy zubogjon, mert egyébként zavaros lesz a leves. (a marha és a disznóhúsból készült leves egyébként is zavarosabb.) Amikor megpuhult a hús és a zöldség...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kelkáposzta - Frankfurti leves 1 - OK
Kelkáposzta - Frankfurti leves 1 - OK

1. A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. 2. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. 3. Sózzuk, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges pulykanyakleves
Zöldséges pulykanyakleves

A nyakat felengedjük hideg vízzel, és mint a húslevest lassan forraljuk. A közben keletkező habot kanállal leszedjük. Óvatosan kell forralni, éppen hogy csak forrjon. Amikor már n...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk