1 evőkanál étolaj
1 fej hagyma - vörös
5 dkg paprika - kaliforniai, piros
5 dkg paradicsom
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
2 L víz
1 csapott teáskanál só
1 csipet bors - fekete (őrölt)
1 csipet petrezselyemzöld
1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
2Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, megfonnyasztom kicsit.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
3Hozzáteszem a répát, burgonyát, zöldborsót.
Borsóleves recept pirított zöldségekkel
4Felöntöm vízzel, fűszerezem kóstolásra, ízlés szerint. Készre főzöm, míg a burgonya, és a zöldborsó kóstolásra jó állagú.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom. Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alaplébő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű