1 evőkanál étolaj
1 fej hagyma - vörös
5 dkg paprika - kaliforniai, piros
5 dkg paradicsom
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
2 L víz
1 csapott teáskanál só
1 csipet bors - fekete (őrölt)
1 csipet petrezselyemzöld
1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
2Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, megfonnyasztom kicsit.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
3Hozzáteszem a répát, burgonyát, zöldborsót.
Borsóleves recept pirított zöldségekkel
4Felöntöm vízzel, fűszerezem kóstolásra, ízlés szerint. Készre főzöm, míg a burgonya, és a zöldborsó kóstolásra jó állagú.
1. A zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. 2. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot,...
Elkészítési idő: 100 percEgy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig pá...
Elkészítési idő: fél óraA hagymát a zsiradékon megdinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát és a cukkínit, és kb. 1-2 percig pirítom – nagyon fontos, hogy ne kapjon oda (közepesen erős láng még ok). Beleszórom...
Elkészítési idő:Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a babot és a fűszereket. Ha már majdnem puha a bab, behabarjuk, majd...
Elkészítési idő: