Családireceptkönyv.hu

Borsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál étolaj
1 fej hagyma - vörös
5 dkg paprika - kaliforniai, piros
5 dkg paradicsom
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
2 L víz
1 csapott teáskanál só
1 csipet bors - fekete (őrölt)
1 csipet petrezselyemzöld

Elkészítés:


1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
2Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, megfonnyasztom kicsit.
Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkel
3Hozzáteszem a répát, burgonyát, zöldborsót.
Borsóleves recept pirított zöldségekkel
4Felöntöm vízzel, fűszerezem kóstolásra, ízlés szerint. Készre főzöm, míg a burgonya, és a zöldborsó kóstolásra jó állagú.

Borsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fejtett bableves:
Fejtett bableves:

Ha füstölt hússal készítem akkor azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a kifejtett babot, zöldséget, répát, egy nagy csokor zellert és puhára főzöm. Ízesítem sóval, (ha füstölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nóra
Tárkonyos tejszínes raguleves
Avatar Nóra Kedvelnék
Tárkonyos tejszínes raguleves

Az olajon a lereszelt vöröshagymát megdinsztelem majd rárakom a felkockázott csirkemell darabokat és kifehéredésig sütöm. Ezt követően ráteszem a feldarabolt zöldségeket és megfűsz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A vöröshagymát felkockázom és kevés olajon megpárolom. A csirkemell filét is kockázom és együtt párolom a hagymával. Hozzáadom a zöldségeket a zöldborsó kivételével. Amikor a hús k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tradicionális gulyásleves
Tradicionális gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...

Elkészítési idő: 1 ó 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk