Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A pörkölt leves alaphoz:
0.5 kg sertés comb
2 közepes fej hagyma - vörös
2 db paradicsom
2 evőkanál lecsóalap
1 dl étolaj
1 nagy késhegynyi bors - fehér (őrölt)
1 nagy késhegynyi bors - fekete (őrölt)
1 kiskanál só - jódozott, finomított
2 evőkanál fűszerpaprika
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 csapott kávéskanál köménymag - egész
víz
A leveshez:
3 közepes fej burgonya
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 szál petrezselyemzöld
2 szelet karalábé
2 szelet zellergumó (nyers)
1 kiskanál só - jódozott, finomított
víz

Elkészítés:


1A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
2Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)
3Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
4Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
5Addig pirítjuk a húst, míg szépen kifehéredik és levet ereszt, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a köménymagot.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
6Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bőven vízzel, majd puhára főzzük a húst fedő alatt.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
7A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret hosszában félbevágjuk, a karalábét és zellert félkarikára vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
Gulyás leves recept (sertés húsból)
8Egy fazékban bő vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük, a sóval ízesítjük.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
9Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket. Összeforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
10Forrón, friss teljes-kiőrlésű rozskenyérrel és Erős Pistával tálaltam!

Gulyás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhahúsleves velőscsonttal
Marhahúsleves velőscsonttal

A megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Nyírségi gombócleves
Fintorné Tóth Emese Kedvelnék
Nyírségi gombócleves

A borjúhúst egycentis kockákra vágjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sültbirs-krémleves fűszeres morzsával
Sültbirs-krémleves fűszeres morzsával

A morzsa hozzávalóit a turmixgépben pulzálva morzsalékosra dolgozzuk, sütőpapíros lemezre terítjük, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megpirítjuk. A birsalmát kisebb darabokra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Öreglebbencs-Slambuc
Öreglebbencs-Slambuc

1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. 2. Közben hozzáad­juk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi ví...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk