Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A pörkölt leves alaphoz:
0.5 kg sertés comb
2 közepes fej hagyma - vörös
2 db paradicsom
2 evőkanál lecsóalap
1 dl étolaj
1 nagy késhegynyi bors - fehér (őrölt)
1 nagy késhegynyi bors - fekete (őrölt)
1 kiskanál só - jódozott, finomított
2 evőkanál fűszerpaprika
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 csapott kávéskanál köménymag - egész
víz
A leveshez:
3 közepes fej burgonya
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 szál petrezselyemzöld
2 szelet karalábé
2 szelet zellergumó (nyers)
1 kiskanál só - jódozott, finomított
víz

Elkészítés:


1A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
2Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)
3Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
4Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
5Addig pirítjuk a húst, míg szépen kifehéredik és levet ereszt, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a köménymagot.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
6Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bőven vízzel, majd puhára főzzük a húst fedő alatt.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
7A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret hosszában félbevágjuk, a karalábét és zellert félkarikára vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
Gulyás leves recept (sertés húsból)
8Egy fazékban bő vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük, a sóval ízesítjük.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
9Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket. Összeforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
10Forrón, friss teljes-kiőrlésű rozskenyérrel és Erős Pistával tálaltam!

Gulyás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ízletes fokhagymakrémleves
Ízletes fokhagymakrémleves

Elkészítés A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Málnaleves
Málnaleves

A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

Lehetőleg kuktában készítem el ezt a levest. A hagymát kevés zsiradékon megpirítom, megszórom pirospaprikával, majd a kockára vágott húst a csonttal együtt, a babot és a zöldsége...

Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Kedvenc levesbetétem a falusi májgaluska!
Kedvenc levesbetétem a falusi májgaluska!

májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galuská...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk