menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A pörkölt leves alaphoz:
0.5 kg sertés comb
2 közepes fej hagyma - vörös
2 db paradicsom
2 evőkanál lecsóalap
1 dl étolaj
1 nagy késhegynyi bors - fehér (őrölt)
1 nagy késhegynyi bors - fekete (őrölt)
1 kiskanál só - jódozott, finomított
2 evőkanál fűszerpaprika
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 csapott kávéskanál köménymag - egész
víz
A leveshez:
3 közepes fej burgonya
3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
2 szál petrezselyemzöld
2 szelet karalábé
2 szelet zellergumó (nyers)
1 kiskanál só - jódozott, finomított
víz

Elkészítés:


1A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
2Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)
3Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
4Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
5Addig pirítjuk a húst, míg szépen kifehéredik és levet ereszt, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a köménymagot.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
6Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bőven vízzel, majd puhára főzzük a húst fedő alatt.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
7A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret hosszában félbevágjuk, a karalábét és zellert félkarikára vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
Gulyás leves recept (sertés húsból)
8Egy fazékban bő vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük, a sóval ízesítjük.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
9Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket. Összeforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk.
Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)Gulyás leves recept (sertés húsból)
10Forrón, friss teljes-kiőrlésű rozskenyérrel és Erős Pistával tálaltam!

Gulyás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Szultánleves
Szultánleves

A vajból és lisztből rántást készítünk. Felöntjük az alaplével,belereszeljük a répát, borssal ízesítjük és forrástól számítva 10 percig főzzük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Karalábéleves kapros túrógombóccal
Karalábéleves kapros túrógombóccal

A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Fokhagymakrémleves zsályával
Fokhagymakrémleves zsályával

A felolvasztott vajban a felkockázott hagymát üvegesre sütjük. A fokhagyma gerezdeket négybe vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Babos krémleves
Babos krémleves

A hagymát, 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk. Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk