Családireceptkönyv.hu

Halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alapléhez:
600 g halszelet (busa, ponty, amúr)
1 db paprika - zöld
2 db paradicsom
4 közepes fej hagyma - vörös
1 teáskanál bors - fekete (egész)
7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
1.1 L víz
A befejezéshez:
0.5 L víz
400 g halfilé - ponty

Elkészítés:


1Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.
2A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.
3Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.
4A halfilét csíkikra szeleteljük.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.
5Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.
6A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egynlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erőspaprika is kéznél!

Halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű cseh fokhagymaleves
Egyszerű cseh fokhagymaleves

1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát. 2. Pároljuk pár pillana...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DIÉTÁS CSIRKELEVES
DIÉTÁS CSIRKELEVES

1. A húst felkockázzuk és egy lábosban a felforrósított olajon megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk. 2. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vágott répát. Sózzuk és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbab leves
Zöldbab leves

Ha friss babból készítem, akkor együtt teszem oda a zöldségekkel főni, amikor puha a bab és a zöldség is elkészítem a rántást. Zsiradékon 2-3 gerezd fokhagymával aranysárgára sütöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lév...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk