menu

Családireceptkönyv.hu

Diós citromos csoda, fenséges finomság liszt nélkül!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótához:

60 g kristálycukor,
6 tojásfehérje,
160 g porcukor,
160 g dió.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
160 g cukor,
6 tojássárgája,
4 evőkanál keményítő,
1 citrom,
250 ml 35%-os habtejszín.

Hozzávalók a bevonathoz:

60 g étcsokoládé,
40 ml tejszín,
1 evőkanál konyak (kihagyható).

Elkészítés:


Elkészítés:

A diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk és beleöntjük az elkészített masszát. Eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, kb. 1 cm vastagságú. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A megsült tortalapot keresztben kettévágjuk így két tortalapunk lesz. A lehullott piskótadarabokat, díszítésre használjuk.

Krém: összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, a tejjel és a keményítővel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és főzni kezdjük. Egy habverővel kavargatva lassú tűzön simára főzzük. Amikor elkészült levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlét, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűtött krémhez keverjük.

Bevonat: Egy edényben melegítsünk fel 40 ml tejszínt és tegyük bele a csokoládét, amikor felolvadt, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni és keverjük hozzá a konyakot.

A két lapot kenjük meg a csokoládés bevonattal és hagyjuk félórát a hűtőszekrényben pihenni. Tegyük az első torta lapot, egy kapcsos formába és helyezzük rá a krémnek a felét, tegyük rá a második tortalapot, ennek a tetejére pedig a megmaradt krémet és egyenletesen kenjük el. A torta tetejét díszítsük a lehullott piskótadarabokkal. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Mielőtt szeleteljük, vegyük le a kapcsos formát, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Diós citromos csoda, fenséges finomság liszt nélkül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Gluténmentes fekete-fehér süti gyümölccsel
Gluténmentes fekete-fehér süti gyümölccsel

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, majd félretettem. Én vajat használtam - pedig Nóri (Tündérkeresztanya) szerint zsírral még finomabb a végeredmény -,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magos gluténmentes zsemle
Magos gluténmentes zsemle

Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem. Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel da...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Olaszos mozzarellás melegszendvics
Olaszos mozzarellás melegszendvics

A zöldfűszereket összeaprítjuk, és egy befőttes üvegben alaposan összerázzuk az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyérszeleteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokis gömbök GM
Csokis gömbök GM

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A kókuszzsírt megol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk