30 dkg gesztenye (héjastul)
5 dkg mandula
3 dkg cukor
4 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál napraforgó olaj
4 dkg fehér csokoládé
A gesztenyét átválogatjuk, a kukacosakat kidobjuk. A többinek bevagdossuk a héját, és annyi vízben, ami bőven ellepi, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Közben a mandulát megtörjük, majd leforrázzuk, így könnyen lehúzható lesz a belső, barna héja is (ezt akár ki is hagyhatjuk).
A mandulát a cukorral ledaráljuk.
A megfőtt gesztenyéket megpucoljuk, és aprítógébbel krémesre daráljuk (autentikusabban szitán áttörjük).
Egy lábosban lassú tűzre tesszük a gesztenyét a vajjal, majd hozzáadjuk a cukros mandulát is, picit összefőzzük.
Ha már homogén (ez alig 1 perc), hagyjuk picit hűlni. Még langyosan megformáljuk belőle a szíveket, golyókat, egyebeket, használjunk hozzá kiszúróformákat. Sütőpapírra rendezzük a formákat, hagyjuk kihűlni, így meg is dermed.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezzel bevonjuk a gesztenyeformákat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
A tojássárgáját,vizet,olajat,és a cukrot kikavarjuk.Utána hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (23*24 cm) ,és 180 C fokon...
Elkészítési idő:3 kocka ráma (nem használok sem Tesco-sat-sem Sparosat) ,3 cs.vaníliacukor,3 tojás,12 ek.porcukor!Jó habosra keverjük-szinte már tejszínesre!Hozzáadunk ízlés szerint Holland kakaót...
Elkészítési idő: