Családireceptkönyv.hu

Gesztenyeszív házilag


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg gesztenye (héjastul)
5 dkg mandula
3 dkg cukor
4 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál napraforgó olaj
4 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:


A gesztenyét átválogatjuk, a kukacosakat kidobjuk. A többinek bevagdossuk a héját, és annyi vízben, ami bőven ellepi, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Közben a mandulát megtörjük, majd leforrázzuk, így könnyen lehúzható lesz a belső, barna héja is (ezt akár ki is hagyhatjuk).
A mandulát a cukorral ledaráljuk.
A megfőtt gesztenyéket megpucoljuk, és aprítógébbel krémesre daráljuk (autentikusabban szitán áttörjük).
Egy lábosban lassú tűzre tesszük a gesztenyét a vajjal, majd hozzáadjuk a cukros mandulát is, picit összefőzzük.
Ha már homogén (ez alig 1 perc), hagyjuk picit hűlni. Még langyosan megformáljuk belőle a szíveket, golyókat, egyebeket, használjunk hozzá kiszúróformákat. Sütőpapírra rendezzük a formákat, hagyjuk kihűlni, így meg is dermed.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezzel bevonjuk a gesztenyeformákat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

Gesztenyeszív házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojássárgáját,vizet,olajat,és a cukrot kikavarjuk.Utána hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (23*24 cm) ,és 180 C fokon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tátracsúcs Fertőszéplakról
Tátracsúcs Fertőszéplakról

3 kocka ráma (nem használok sem Tesco-sat-sem Sparosat) ,3 cs.vaníliacukor,3 tojás,12 ek.porcukor!Jó habosra keverjük-szinte már tejszínesre!Hozzáadunk ízlés szerint Holland kakaót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lintyő
Méteres
Méteres

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk