- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 20 dkg áfonya
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- fél tasak élesztõ
- 1 citrom
- csipetnyi só
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan (ne törjenek össze!) a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a masszát. Forró sütõben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy megsült-e. A formákban hagyjuk kihûlni.
A tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, rá a tölteléket, és bevonjuk a másik tésztával. A töltelékhez az 5 tojás sárgáját, 100 gram cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot az olvasztott margarinnal / vajjal habosra keverjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. Ebbe megy a lisztes, keményítős, sütőporos keverék. Kézzel összedolgozzuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű