• 40 dkg liszt
• 20 dkg margarin
• 10 dkg cukor
• 1 evőkanál rum
• csipetnyi só
• 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
• 1 tasak sütőpor
• 1 dl tejföl
Töltelék:
• 2 kg alma
• 1 tasak Lucullus almás sütemény fűszerkeverék
• 6 evőkanál cukor
Az almát reszeljük le, keverjük el 6 evőkanál cukorral és 1 tasak fűszerkeverékkel, majd 20 percig pároljuk, amíg az alma leve el nem tűnik.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, és pihentetni 30 percet a hűtőben.
Megfelezni, és egy tepsi aljára nyújtani a felét, megszórni zsemlemorzsával, majd az almakrémet rákenni.
A tészta másik felével befedni, villával megszurkálni, és 200 fokos sütőben 20 percig sütni.
A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, a formákat papírral kibéleljük. A szilvát apróra vágjuk. A túrót villával összetörjük. Egy tálban összekeverjük a sütőport a liszttel, a szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor). Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét. Erre jön a túró, vanília cukor, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kapunk egy linzer tésztát. Pihenni hagyjuk amíg a töltelék elkészül. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes