Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Japán szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótatésztához:

6 tojásos piskótatészta

A krémhez:
4 tojássárgája
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rétesliszt
3-4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

A habhoz:

4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor

Ezenkívül:

1 üveg sárgabarackbefőtt (őszibarackkal is jó)
reszelt csokoládé

Elkészítés:


A 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. A sült piskótára rárakjuk a sárgabarackbefőttet, majd forrón rákenjük a krémet. Erre jön a 4 tojásfehérjéből felvert hab, amelyhez 12 dkg cukrot adunk, mikor már kemény. Ha már a habot is rákentük, visszatesszük a sütőbe, s nem túl erősen kb. 10 percig sütjük, míg a tojáshab kicsit megkeményedik, megszárad. Ha kihűlt, reszelt csokoládéval díszítjük.

Japán szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KAPROS TÚRÓS LEPÉNY
KAPROS TÚRÓS LEPÉNY

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal finoman összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a sót,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fehér csoda
Fehér csoda

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a magokat, a lisztet és az aromát. A masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis kekszeket fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos krémes másképp
Pudingos krémes másképp

--a 2 vaníliás pudingot + 7.5 dl tejben megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot -hagyjuk hűlni - -a zselatint elkeverjük a 1,5 dl langyos vízzel és a kihűlt pudingos krémhez...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Karácsonyi linzer dióhabbal
Karácsonyi linzer dióhabbal

A linzert hozzávalóit eldolgozzuk, klasszikus állagú tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk