A piskótatésztához:
6 tojásos piskótatészta
A krémhez:
4 tojássárgája
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rétesliszt
3-4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz:
4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
Ezenkívül:
1 üveg sárgabarackbefőtt (őszibarackkal is jó)
reszelt csokoládé
A 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. A sült piskótára rárakjuk a sárgabarackbefőttet, majd forrón rákenjük a krémet. Erre jön a 4 tojásfehérjéből felvert hab, amelyhez 12 dkg cukrot adunk, mikor már kemény. Ha már a habot is rákentük, visszatesszük a sütőbe, s nem túl erősen kb. 10 percig sütjük, míg a tojáshab kicsit megkeményedik, megszárad. Ha kihűlt, reszelt csokoládéval díszítjük.
Tésztához A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral, a margarinnal, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. (Én itt kakaóport is tettem bele, de anélkül is fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisztet is belefor...
Elkészítési idő: 2h. Nehézség: KözepesA sárga lap készítése: A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. A lisztet a szalalkálival összekeverjük. A tojásos-cukros habos keverékhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes