kb. 35x20 cm-es tepsihez
- 15 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 150 g tejföl
- 4 db tojás
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor (12 g-os)
- 1 dl tej
- kb. 15 dkg meggy
- 1 evőkanál k.cukor
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
1. A meggyet megmosom, kimagozom és összekeverem a cukorral és zsemlemorzsával.
2. A lisztet elkeverem a sütőporral.
3. A tojásokat a cukorral, vajjal és margarinnal habosra keverem, majd hozzákeverem a tejfölt és tejet is, aztán fokozatosan hozzáadom a sütőporos lisztet is és jól összekeverem.
4. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetem a tésztát, majd rápotyogtatom a meggyet a tetejére, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütöm (a tepsi a sütő közepén van - nem felül, nem alul, hanem középen). (lehet sima sütőben is sütni)
Porcukorral megszórva, szeletelve tálalom.
Langyosan is lehet szeletelni és tálalni, de nekem leginkább úgy ízlik, ha már teljesen kihűlt.
A cukrot, a tojást és az olvasztott mézet egy tálba tesszük, összekavarjuk, és addig melegítjük, amíg a cukor megolvad. 2. A lisztet egy keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a sót és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA rizst megmossuk, és annyi vízben, ami 2 ujjnyira ellepi, kis lángon puhára főzzük. A tejből egy bögrényit félreteszünk, a maradékot elkeverjük a cukorral, a vanília kikapart mag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű