kb. 35x20 cm-es tepsihez
- 15 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 150 g tejföl
- 4 db tojás
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor (12 g-os)
- 1 dl tej
- kb. 15 dkg meggy
- 1 evőkanál k.cukor
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
1. A meggyet megmosom, kimagozom és összekeverem a cukorral és zsemlemorzsával.
2. A lisztet elkeverem a sütőporral.
3. A tojásokat a cukorral, vajjal és margarinnal habosra keverem, majd hozzákeverem a tejfölt és tejet is, aztán fokozatosan hozzáadom a sütőporos lisztet is és jól összekeverem.
4. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetem a tésztát, majd rápotyogtatom a meggyet a tetejére, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütöm (a tepsi a sütő közepén van - nem felül, nem alul, hanem középen). (lehet sima sütőben is sütni)
Porcukorral megszórva, szeletelve tálalom.
Langyosan is lehet szeletelni és tálalni, de nekem leginkább úgy ízlik, ha már teljesen kihűlt.
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és 10 deka porcukrot, 4 tojás sárgáját és 10 és fél deka lisztet keverünk hozzá. A tepsit és papírt kivajazunk s arra ujjnyi vastagon felkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet és a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz egészet összegyúrni és 1 óra hűtőbe pihentetni kinyújtani kb 4 mm vékonyra és formára vágni és sütőpapírra tenni tepsibe . Előmelegített 180 fok sütőbe megsütni ..
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválsztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a ciromlével, ezután lassan, kanalanként belekeverjük a zablisztet, amihez előzőleg hozzá keverjük a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű