4 személyre:
• 2 evőkanál vaj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál liszt
• 8 dl tej
• 30 dkg gouda vagy trappista sajt
• só, bors, szerecsendió
• snidling vagy petrezselyem a tálaláshoz
A vajon pároljuk meg a tisztított, apróra vágott hagymákat, majd szórjuk hozzá a lisztet. Készítsünk világos rántást, majd apránként öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, reszeljük hozzá a sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Akkor kész a leves, amikor a sajt teljesen felolvadt benne. Megszórhatjuk snidlinggel vagy friss petrezselyemmel, és a kivájt cipókban tálaljuk.
1. Tegyél fel egy lábasban 1-3 liter vizet forrni, dobd bele a leveskockát, reszelj a vízbe 1 szál sárgarépát, egy 1/2 szár fehérrépát, roppants össze egy fokhagymát, és mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. A felfor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű