4 személyre:
• 2 evőkanál vaj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál liszt
• 8 dl tej
• 30 dkg gouda vagy trappista sajt
• só, bors, szerecsendió
• snidling vagy petrezselyem a tálaláshoz
A vajon pároljuk meg a tisztított, apróra vágott hagymákat, majd szórjuk hozzá a lisztet. Készítsünk világos rántást, majd apránként öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, reszeljük hozzá a sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Akkor kész a leves, amikor a sajt teljesen felolvadt benne. Megszórhatjuk snidlinggel vagy friss petrezselyemmel, és a kivájt cipókban tálaljuk.
Kevés vajon megpirítjuk a hagymát és az apróra vágott húst. Ha már félig megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk 1 kanál liszttel és felengedjük vízzel...
Elkészítési idő:Elkészítés: Olajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha...
Elkészítési idő:A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...
Elkészítési idő: 1 ora