8 főre
• 280 g babapiskóta
• 2-3 ek tojáslikőr
• 500 g áttört túró
• 250 g mascarpone
• 75 g cukor
• 250 ml tejszín
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 cs habfixáló
• 400 g almapüré
A tálaláshoz:
• fahéj
1. Egy tetszőleges formát kibélelünk babapiskótával (jó szorosan rakva!), és megöntözzük tojáslikőrrel.
2. A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverjük.
3. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a fixálóval, majd a túróhoz keverjük, és szép egyenletesen a piskóta tetejére simítjuk. Rákenjük az almapürét, és hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
4. Tálalás előtt jócskán megszórjuk fahéjas porcukorral. Inkább a fahéj domináljon, mint a cukor! Fagylaltos kanállal kis gombócokat teszünk a tányérra.
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: max. 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint alaposan kikeverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral elektromos keverővel, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva jól beledolgozzuk a masszába, majd felöntjü...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA vajat vedd ki egy-két órával előre a hűtőből, hogy jó puha legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Ne tedd semmiképp a mikróba, mert akkor nem lesz majd olyan jó a süti állaga. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk. A tojássárgáját kikever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű