Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc.
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 nagy fej zellergumó
• 5 dkg vaj
• 3 szál újhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 1 liter húsleves - kockából is jó
• só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.


Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a lev

Trükkök, tippek, praktikák:


Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes

Zellerkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás krumplileves
Gombás krumplileves

A gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
PARADICSOMLEVES
PARADICSOMLEVES

Egy fej hagymát kevés olajon megdinsztelünk, két ek liszttel rántást készítünk, beleöntjük a paradicsom pürét vagy felöntjük paradicsomlével, sz.sz. hígítjuk vízzel, leveskockát, o...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egres leves recept
Egres leves recept

Két liter vízbe megtisztított,megmosott egrest teszünk.Csipet sóval és 4 evőkanál cukorral felforraljuk.Ízesítésnek finomra vágott kaprot teszünk bele. Mikor megfőtt ,behabarjuk ma...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk