• 1 nagy fej zellergumó
• 5 dkg vaj
• 3 szál újhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 1 liter húsleves - kockából is jó
• só, frissen őrölt bors
Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a lev
Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes
A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk. A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dins...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellerszárakat megmosom, a legbelső néhány, vékonyabb szárat félreteszem, a külső, vastagabb szárakat nagyobb darabokra vágom, majd 1-2 evőkanál vajon párolni kezdem. Közben a kr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darabolt zöldségeket a felhevített olajon dinsztelni kezdjük. Néhány perc után hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát is, együtt dinszteljük röviden. Felengedjük kb. 1,2 lite...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűFelaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. Felforrósítjuk a woko...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű