• 1 nagy fej zellergumó
• 5 dkg vaj
• 3 szál újhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 1 liter húsleves - kockából is jó
• só, frissen őrölt bors
Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a lev
Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes
A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockából zöldséglevest főzünk. A zöldségeket kicsi darabokra vágjuk és a kenyérrel vagy a zsemlemorzsával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, és megint öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, a répát, zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, megmossuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, a fűszerekkel ízesítjük, a zöldségeket rádobjuk, átfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű