Tészta:
- 9 tojás sárgája
- 29 dkg cukor
-3 dkg kakaó
-12 dkg liszt
-fél sütőpor
-kis olaj
-9 tojás fehérje
Fehérje hab:
-4 tojás fehérje
-25 dkg cukor
-Barack lekvár
-Csoki a mázhoz
Tészta:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd a kakaóval,liszttel ,sütőporral és egy kis olajjal összekeverjük.
A tojásfehérjéket felverjük és azt is hozzáadjuk.
Zsírozott tepsiben megsütjük és ha kihűl baracklekvárral megkenjük.
Fehérje hab:
4 tojásfehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verünk gőz fölött és ezt a tészta tetejére kenjük,majd csokimázat teszünk a tetejére.
Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházukat, majd felszeleteljük. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a feldarabolt almákat. Megszórjuk 3 evőkanál cukor és a fahéj keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA banánt egy villával összetöröm, hozzá adom a zabpelyhet, a mandulát, az aszalt meggyet, a szódabikarbónát és alaposan összekeverem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, gombócokat f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Közepes