Családireceptkönyv.hu

Foszlós kalács-Szegedi Péter


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
0,5l tej
1 tk só
10 dkg mazsola
1 kocka élesztő
8 ek cukor
10 dkg teavaj
1 db tojás
1 db tojás megkenni

Elkészítés:


A langyos tejben feloldani a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, hozzákeverni a liszthez, amelybe bele tettük a sót. Beletenni a mazsolát, 1 egész tojást és a vaj 2/3-át. Jól összedolgozni, majd ha kész a maradék 1/3 vajat belekeverni. Meleg helyre tenni, letakarva 1 órát kelni hagyni.
Kelés után összegyúrni kicsit, majd 3 részre osztani és megfonni kalácsnak. Újabb ½ órát kelni hagyni, letakarva meleg helyen. Kelés után megkenni a tetejét egy egész tojással, és kb.50 perc alatt megsütni

Foszlós kalács-Szegedi Péter

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós kalács
Kakaós kalács

A receptje igen egyszerű.Kenyérsütőt szoktam használni a dagasztáshoz.Az üstbe öntök kb: 2,7 dl langyos tejet,teszek hozzá csipetnyi sót,1 egész tojást,6 dkg margarint,55-60 dkg li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

A hozzávalókból egy se nem lágy, se nem kemény tésztát dagasztunk. Deszkán kettévágjuk. Az egyik részhez vaníliás cukrot a másikhoz kakaóport gyúrunk. Mindkét tésztát kukacokkát fo...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Bejgli - Diós
Bejgli - Diós

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk