1 kg liszt
0,5l tej
1 tk só
10 dkg mazsola
1 kocka élesztő
8 ek cukor
10 dkg teavaj
1 db tojás
1 db tojás megkenni
A langyos tejben feloldani a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, hozzákeverni a liszthez, amelybe bele tettük a sót. Beletenni a mazsolát, 1 egész tojást és a vaj 2/3-át. Jól összedolgozni, majd ha kész a maradék 1/3 vajat belekeverni. Meleg helyre tenni, letakarva 1 órát kelni hagyni.
Kelés után összegyúrni kicsit, majd 3 részre osztani és megfonni kalácsnak. Újabb ½ órát kelni hagyni, letakarva meleg helyen. Kelés után megkenni a tetejét egy egész tojással, és kb.50 perc alatt megsütni
Elkészítés: A lisztet, a cukrot, és a sütőport összekeverjük. Majd egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk vajjal, és a lisztes keverék feléve meghintjük. A vajat ketté vesszük, és a fel...
Elkészítési idő: 1 üra Nehézség: KönnyűSzokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A margarint (enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva), a csipet sót, a cukrot és a túrót kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe. 5 A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk, és kinyújtjuk egy-egy 1 cm vékony, ovális lappá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű