Családireceptkönyv.hu

Foszlós kalács-Szegedi Péter


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
0,5l tej
1 tk só
10 dkg mazsola
1 kocka élesztő
8 ek cukor
10 dkg teavaj
1 db tojás
1 db tojás megkenni

Elkészítés:


A langyos tejben feloldani a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, hozzákeverni a liszthez, amelybe bele tettük a sót. Beletenni a mazsolát, 1 egész tojást és a vaj 2/3-át. Jól összedolgozni, majd ha kész a maradék 1/3 vajat belekeverni. Meleg helyre tenni, letakarva 1 órát kelni hagyni.
Kelés után összegyúrni kicsit, majd 3 részre osztani és megfonni kalácsnak. Újabb ½ órát kelni hagyni, letakarva meleg helyen. Kelés után megkenni a tetejét egy egész tojással, és kb.50 perc alatt megsütni

Foszlós kalács-Szegedi Péter

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Beignet (francia fánk)
Beignet (francia fánk)

Kis lábosban forrásig melegítjük a tejet, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kefírt. Nagy keverőtálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk 5 perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Beigli diós-mákos
Beigli diós-mákos

A vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos roló
Mákos roló

A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk