• 35 dkg liszt
• 5 tojássárgája
• 1 kk cukor
• kevés tejföl
• csipet só
• sütéshez olaj
A lisztet a tojássárgával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formázunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk, és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Bő, forró olajban hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, forró barackízzel tálaljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, beletesszük a tejet, meg az olajat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, és ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ez idő alatt elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. ( Ha édeskével készítjük, akkor a tejben oldjuk fel a tablettákat. ) A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd elosztjuk ( ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, majd hagyjuk felfutni (kb. 10 perc). A lisztet összekeverjük a maradék 2 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű