Családireceptkönyv.hu

Csőrögefánk - Horváth Ilona


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 35 dkg liszt
• 5 tojássárgája
• 1 kk cukor
• kevés tejföl
• csipet só
• sütéshez olaj

Elkészítés:


A lisztet a tojássárgával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formázunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk, és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Bő, forró olajban hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, forró barackízzel tálaljuk.

Csőrögefánk - Horváth Ilona

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÚRÓS KAKAÓS CSIGA
TÚRÓS KAKAÓS CSIGA

A túrót kikeverni a cukorral, majd fokozatosan hozzá a tej és az olaj , majd a pici sóval és a sütőporral elkevert liszt. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett deszkán k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
144.Kalács muffinformában
144.Kalács muffinformában

A kalácsmuffin tésztája szinte megegyezik a hagyományos kalácséval. Egy keverőtálba morzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Nagyon alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bartha
Fatörzs kifli
Fatörzs kifli

Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt egy tálba tesszük. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, rá...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Bejgli
Bejgli

- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az élesztőt is, nem kell külön felfuttatni. A vizet nem tesszük bele mind a 2 dl.-t, hanem amennyit a tészta felvesz, hogy puha , tekerhető tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk