25 dkg margarin
40 dkg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
1 evőkanál ecet
1 tojás a tetejére
25 dkg sajt reszelni a tetejére
Este be kell gyúrni a tésztát, pihenni betenni a frigóba. Reggel kivenni kinyújtani,1 tojással megkenni a tetejét, sajtot ráreszelni és megsütni.
Lisztet a zsírral összemorzsoljuk, utána 20 dkg reszelt sajt, 1 ek sóval összegyúrjuk. Adunk hozzá 3 tojássárgáját. 1 dl tejbe 5 dkg élesztőt futtatunk és ezzel is jól összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzákanalazzuk a tejfölt, és ráöntjük az olvasztott zsírt és a langyos tejet. Kicsit á...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyűelkészítés 1. A cukrot a langyos tejhez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy tojással, a zsírral, a tejföllel, a fehérborral,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű