A tésztához
300 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl
100 g sajt - trappista
2 evőkanál sonka
1 evőkanál bacon
1 db paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
A töltelékbe bármit lehet tenni.
A tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra kikavarni, majd apránként hozzáadni a lisztet, tejet ....végül óvatosan hozzákeverjük (vigyázva, hogy ne törjük a habot) a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megtisztítjuk, a két végét levágjuk. Héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A megpirult szalonnákat ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű