A tésztához
300 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl
100 g sajt - trappista
2 evőkanál sonka
1 evőkanál bacon
1 db paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
A töltelékbe bármit lehet tenni.
élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a hozzávalókkal együtt elkeverjük. Nokedli tészta állagot kapunk. Olajjal kikent zacskóban 1 napot pihentetjük a hűtőszekrényben. Olajos k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, 140 g kristálycukor, a kikapart van...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézFűszerezni sóval, borssal és zöldfűszerekkel. 15 perc a sütőben, utána mehetnek rá a kedvenc feltétek és újabb 10 perc a sütőben.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű