20-30 bodzavirág
4 kg krisztálycukor
6 liter víz
5 egész citrom
10 dkg citromsav
1 kávéskanál nátrium-benzoát
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg cukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet, majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben. Mikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót ( én a virágot nem mosom meg) 4-5 napig érlelem , időnkét megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.
A tejet felforralom, elkeverem benne a hozzávalókat, azonnal forrón fogyasztom
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott görögdinnyét a citrommal és a banánnal kásásra turmixoljuk. Hidegen, citromkarikákkal tálaljuk. Fontos: csak a görögdinnyét fagyasszuk le a banánnak szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA Raffaello golyókat a tejjel, cukorral botmixerrel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát, újra összekeverjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe beletesszük a joghurtot, a vizet és a sót, és egy botmixerrel átmixeljük, vagy kanállal jól összekavarjuk. (Nem kell sokáig, nem vajat készítünk!:)) Egy megfelelő mére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű