20-30 bodzavirág
4 kg krisztálycukor
6 liter víz
5 egész citrom
10 dkg citromsav
1 kávéskanál nátrium-benzoát
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg cukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet, majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben. Mikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót ( én a virágot nem mosom meg) 4-5 napig érlelem , időnkét megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.
Az 5 citromot megmossuk és megpucoljuk. Megpucoljuk a 30 gerezd fokhagymát is. A citromokat felvagdossuk kisseb darabokra majd bele tesszük a turmixba hozzá tesszük a fokhagyma ge...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMiután a meggyet alaposan lemostad, majd lecsumáztad és kimagoztad, öntsd fazékba. Add hozzá a cukrot, és várj egy keveset, amíg kissé enged a gyümölcs a levéből. Ekkor lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük forrni és a már meleg vízbe beletesszük a cukrot. Kevergetjük, amíg fel nem oldódik és addig melegítjük, míg bugyborékolni kezd. A mentaleveleket megmossuk, lecs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összekutyuljuk, pezsgővel hígíthatjuk. Hűtőbe tesszük hogy picit összeérjenek az ízek(
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű