20-30 bodzavirág
4 kg krisztálycukor
6 liter víz
5 egész citrom
10 dkg citromsav
1 kávéskanál nátrium-benzoát
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg cukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet, majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben. Mikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót ( én a virágot nem mosom meg) 4-5 napig érlelem , időnkét megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.
A citromfű leveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd las...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 2. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénym...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz