50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)
A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
Egy másik tálba belereszeljük az almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbne fel ne hólyagozzon.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x25 cm
Egy villával összetörjük a túrót és a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A szilikon forma aljába helyezzük a barack szeleteket, majd ráöntjük a túrós masszát. 190 fokon 50 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nagy gázos tepsiben hagyományos módon piskótatésztát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább verjük vele a habot, majd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást,vajat,porcukrot,mézet alaposan kikeverjük,majd hozzáadjuk a szódabikarbónát,lisztet és annyi tejet,hogy tejföl sűrűségű legyen és 150 fokon kisütjük. A máz hozzávalóit gő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 200 fokra előmelegítjük, Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a diót, a mandulát, szezámmagot a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű