50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)
A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
Egy másik tálba belereszeljük az almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbne fel ne hólyagozzon.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x25 cm
A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 evőkanál olajat is öntünk, maximum 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjalelkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon. A túró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojás sárgája + gesztenye + rum + vaníliás cukor + cukor = massza tojás fehérje habosra massza + fehérje + liszt = tészta, meggyet beleforgatni kuglófformában kisütni, majd étcs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos vízben simára keverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és 10 dkg reszelt sajtot, belemorzsoljuk a vajat és zsírt, hozzáadjuk a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes