40 dkg rizs,
25 dkg lecsó kolbász vagy előfőzött pulyka vagy libazuza
30 dkg kelkáposzta,
1 fej hagyma,
0,4 dl száraz fehérbor,
1 l marhahúsleves, kockából
6 dkg reszelt parmezán sajt,
5 dkg vaj,
só,
frissen őrölt bors,
reszelt szerecsendió
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük, majd a lábosba tesszük az ujjnyi vastagon felkarikázott kolbászt, ill a zúzát. 2 percig kevergetve pirítjuk. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Közben a kelleveleket megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd forró vajon 2 percig sütjük. Tálalás előtt a rizottóba keverjük. Reszelt parmezán sajttal megszórjuk.
1. Az élesztőt fél dl tejben felfuttatom egy csipet cukorral. A lisztet a sóval egy tálban elkeverem, hozzáadom a kefirt, a 3 felvert tojást, majd a felfuttatott élesztőt, és jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát. Kelesszük kétszere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát a sonkával szárazon egy hőálló tálban összekeverjük. A tasak tartalmát a főzőtejszín és hideg víz keverékével habverővel elkeverjük, majd 1 percig forraljuk. A tésztára ö...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt). 2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű