4 padlizsán, 40 dkg darált sertés vagy birkahús, 2 dl főtt rizs, 600 g szeletelt, főtt, elősütött krumpli, 2-3 apróra vágott sült paprika,10 dkg reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, ketchup, só, olívaolaj, liszt, tej, őrölt fahéj, őrölt bors
A padlizsánokat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és lapos tányérra rakjuk, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Bő fél óra állás után leöntjük róla a vizet, lemossuk és leszárítjuk, majd kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg megpuhul. A kisütött szeletekről leitatjuk az olajat. A darált húst finomra vágott hagymával kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, apróra vágott, hámozott paradicsomot, ketchupot adunk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és puhára pároljuk.
Kiolajozott jénaiba lerakunk egy réteg padlizsánt, arra főtt rizst, majd egy réteg húst, rá a krumplit, majd a sült paprikát és megszórjuk sajttal. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére besamelt készítünk, amelyhez egy ek. vajat egy kis lábosban megolvasztunk, elkeverünk benne egy púpozott ek. lisztet, majd lassan feleresztjük kb. 2 dl forró tejjel. Állandóan kevergetve tejszínsűrűségűre főzzük, közben sóval, borssal, fahéjjal fűszerezzük. Amikor elkészült belekeverjük a maradék sajtot, és a muszaka tetejére öntjük. Közepesen forró sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, jól átpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Adunk hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKicsit hagytam állni, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem Burgonyát megfőztem, a tepsibe lereszeltem, sóztam és reszelt fokhagymát szórtam rá rétegenként. Amiben a hús sült a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű80 dkg sertéscomb 30 dkg zöldbab (konzerv zöldhüvelyű) 10 dkg füstölt szalonna 5 ek olaj 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 ek őrölt fűszer...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a baconnal körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon sütőben szép pirosra sütjük!...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű