80 dkg marha magashátszín
2 dkg fűszerpaprika
10 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg karalábé
20 dkg zöldborsó
2 és fél dkg liszt
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 dkg só
1 csokor petrezselyemzöld
¼ dl tejföl
ízlés szerint bors
A magas hátszínből (rostélyos) személyenként 1-1 egyenlő szeletet vágunk, erőteljesen kiverjük, megsózzuk és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba lerakjuk. A felhevített zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd fűszerpaprikával gazdagon meghintjük, a borral és egy kevés vízzel feleresztjük. Miután felforrt, borssal, sóval ízesítjük és a rostélyos szeletekre öntjük, majd az egészet fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A sárgarépából és a karalábéból mogyorónyi darabokat formázunk és külön-külön félig puhára pároljuk. Ha kész, a zsírjára lesült rostélyos szeletekre tesszük, kevés vizet öntünk alá és együtt készre pároljuk. Végül hozzáadjuk a külön megfőzött zöldborsót, utána ízesítjük és átforraljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük és újból összeforraljuk.
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
A marhafelsált kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 2-2,5 Nehézség: KözepesA hártyáitól megtisztított húst bekenjük a mustárral, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 24 órát. Másnap a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és a serpenyőben felhevített o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190C fokra. Elkészítjük a darált húsos pogácsákat: összekeverjük a húst a reszelt fokhagymával, a római köménnyel és a fahéjjal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 4cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű