Családireceptkönyv.hu

Pacalpörkölt burgonyával


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 kg pacal,
2-3 közepes hagyma,
2-3 levél babérlevél (minden vízcserénél)
kevés zsír,
2-3 kávéskanál pirospaprika,
Kevés őrölt bors,
ízlés szerint köménymag,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-1 db zöldpaprika " erős" paradicsom,
1-2 dl vörösbor.

Elkészítés:



Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször legalább/ négyszer, ötször/ ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz.
Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk.
Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet.
Sóval, őrölt borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika)
Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg a pörkölt fől burgonyát tisztítunk, megmossuk és megfőzzük.
Jó étvágyat kívánok!

Pacalpörkölt burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Stefánia szelet
Stefánia szelet

A hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzölde...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból

A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rostélyos - Szerb rostélyos - OK
Rostélyos - Szerb rostélyos - OK

1. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a kiklopfolt rostélyosokat, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vízzel, fedő alatt puhára párolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marokkói mandulás narancsos marharagu
Marokkói mandulás narancsos marharagu

Az olajat felforrósítom egy serpenyőben. Mivel alaplevet nem szoktam magammal vinni síelni, egy kis szalonnát is tettem bele, ha jól emlékszem. A zsiradékon közepesen erős láng fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk