1 kg pacal,
2-3 közepes hagyma,
2-3 levél babérlevél (minden vízcserénél)
kevés zsír,
2-3 kávéskanál pirospaprika,
Kevés őrölt bors,
ízlés szerint köménymag,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-1 db zöldpaprika " erős" paradicsom,
1-2 dl vörösbor.
Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször legalább/ négyszer, ötször/ ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz.
Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk.
Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet.
Sóval, őrölt borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika)
Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg a pörkölt fől burgonyát tisztítunk, megmossuk és megfőzzük.
Jó étvágyat kívánok!
A magas hátszínből (rostélyos) személyenként 1-1 egyenlő szeletet vágunk, erőteljesen kiverjük, megsózzuk és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba lerakjuk...
Elkészítési idő:A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Ráöntünk 2 evőkanál viz...
Elkészítési idő: