3 zsemle, 5 d szalonna, 1 hagyma, 1 tojás, 1 dl tej, 70 g liszt, só, bors, petrezselyem
3 kiszárított vagy enyhén megpirított zsemlét kockára vágunk. Apróra vágott 5 d füstölt szalonna zsírján 1 fej hagymát pirítunk, petrezselymet fonnyasztunk, ráöntjük a zsemlére, hozzákeverünk 1 dl tejet, 1 tojást, 7 d lisztet, sót, borsot, összekeverjük, 8-10 gombócot formálunk és forró vízben, miután feljött 4-5 percig főzzük. (összesen kb 30 g fehérje)
2 személyre: 2 zsemle, 2 d szalonna, ½ hagyma, 1 tojás, 1 dl tej, 35 g liszt, összesen 22 g fehérje
A lisztet tálba szitáltam, majd elkevertem egy kevés sóval. Beleütöttem a tojásokat és elkezdtem összedolgozni. Apránként kevés hideg vizet adtam hozzá, épp csak valamennyit, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk és tepsibe tesszük. 1 dl olajban elkeverjük a zúzott fokhagymákat és a burgonyára öntjük. Fóliával letakart sütőben 200 fokon 35 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, majd megszárítjuk őket. Egy wokban olajat hevítünk, majd beletesszük a gombákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát. Sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA szikkadt zsemléket kockára vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk, utána 1 dl tejjel meglocsoljuk, 35 dkg lisztből egy tojással, vízzel vegyített tejjel, 1—2 reszelt főtt burgonyával...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű