3 zsemle, 5 d szalonna, 1 hagyma, 1 tojás, 1 dl tej, 70 g liszt, só, bors, petrezselyem
3 kiszárított vagy enyhén megpirított zsemlét kockára vágunk. Apróra vágott 5 d füstölt szalonna zsírján 1 fej hagymát pirítunk, petrezselymet fonnyasztunk, ráöntjük a zsemlére, hozzákeverünk 1 dl tejet, 1 tojást, 7 d lisztet, sót, borsot, összekeverjük, 8-10 gombócot formálunk és forró vízben, miután feljött 4-5 percig főzzük. (összesen kb 30 g fehérje)
2 személyre: 2 zsemle, 2 d szalonna, ½ hagyma, 1 tojás, 1 dl tej, 35 g liszt, összesen 22 g fehérje
A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeled és a levét jól kinyomkodod, Az összes hozzvalót összekevered és olajban kisütöd.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű