menu

Családireceptkönyv.hu

Görcsgaluska leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkeaprólék
10 dkg füstölt szalonna
1 db zöldpaprika
1 csokor petrezselyem zöld
1 evőkanál őrölt paprika
1 db sárgarépa
50 dkg liszt
5 db tojás
só,bors

Elkészítés:


A csirkeaprólékkal, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyem zölddel, leves alapot főzünk.
Amíg fő a leves a lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, amit 20 percig letakarva pihentetünk. Ezt még két alkalommal megismételjük
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára pirítjuk. A pörcöt és a zsír felét kanállal kivesszük.
A többször átgyúrt tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk és három újnyi csíkokat vágunk belőle.
A szalonnából kiolvasztott zsírral megkenjük, sózzuk,borsozzuk és óvatosan vékony csíkokra hajtogatjuk. Majd a csíkokat megsodorjuk és a tésztát csomókra kötjük.
A fele tésztából csomókat,úgynevezett görcsöket kötünk, a másik fele tésztából négy cm hosszú hurkákat vágunk.
Az elkészült, forrásban lévő húsléhez hozzáadjuk a görcstésztát,amit 10 percig főzünk, majd a hurkatésztát is amivel készre főzzük a levest.
Ezalatt a maradék zsírt meghintjük a pirospaprikával és a levesre öntjük. A maradék apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük

Görcsgaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Tárkonyos nyúlleves
Tárkonyos nyúlleves

A bordákat 2 l hideg vízben felteszem, felforrás után takarékra veszem. Szűrővel leszedem a habját, 2 kávéskanál sót teszek bele és gyöngyözve főzöm fedő nélkül 1 órát. Lehúzom a t...

Elkészítési idő: 1,30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Daragaluska leves egyszerűen
Daragaluska leves egyszerűen

A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre párolom. A hagymát kiveszem a levesből. Feltöltöm kellő mennyiségű vízzel, hozzáadom a leveskocká...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Ínycsiklandó fácánleves Újházi módra
Ínycsiklandó fácánleves Újházi módra

E leves akkor igazán jó, ha a hozzávaló anyagokat gondosan megválogatjuk, csak friss zöldségféléket használunk fel és az itt leírt főzési módszert alkalmazzuk. Tegyük fel a megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: debovszkij
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

1. Vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, rádobjuk a két ek lisztet, majd felengedjük tejjel. 2. Amikor egyneművé válik, beledobjuk a leveskockát, megborsozzuk. Közepes láng...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk