menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej hagyma - vörös
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

bors - fekete (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika

Elkészítés:


1A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.
Frankfurti leves recept
2A szalonnát olajon megpirítjuk.
Frankfurti leves recept
3Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.
Frankfurti leves recept
4 Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.
Frankfurti leves recept
5Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.
Frankfurti leves receptFrankfurti leves recept
6Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Frankfurti leves receptFrankfurti leves recept
7Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...
Frankfurti leves receptFrankfurti leves recept
8... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
Frankfurti leves receptFrankfurti leves receptFrankfurti leves recept
9Összeforraljuk és kész is.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű zöldbableves
Egyszerű zöldbableves

A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk. A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni. Amikor...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős sajtkrémleves
Csípős sajtkrémleves

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, bor...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos-boros káposzta
Húsos-boros káposzta

A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves

1. A hagymát felaprítjuk, zsíron megpároljuk 2. A gombát felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához és megfonnyasztjuk. 3. A kockára vágott húst fehéredésig sütjük. 4. Felön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk