700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej hagyma - vörös
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
só
bors - fekete (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika
1A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.
Frankfurti leves recept
2A szalonnát olajon megpirítjuk.
Frankfurti leves recept
3Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.
Frankfurti leves recept
4 Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.
Frankfurti leves recept
5Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.
Frankfurti leves receptFrankfurti leves recept
6Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Frankfurti leves receptFrankfurti leves recept
7Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...
Frankfurti leves receptFrankfurti leves recept
8... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
Frankfurti leves receptFrankfurti leves receptFrankfurti leves recept
9Összeforraljuk és kész is.
Megpucoljuk a fokhagymát, majd átnyomom fokhagymanyomón. Kevés olajon egy pillanatig párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és felforralom. Sózom, bosozom,...
Elkészítési idő:Fagyasztott gyümölcsöt forráskor, frisset a főzés kezdetekor rakunk a vízbe. Forráskor 3-4 evőkanállal és csipet sóval, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Újraforrásnál lisztből va...
Elkészítési idő: 30 percA hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük,...
Elkészítési idő: