0,5 paradicsomlé
3 evőkanál étolaj
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
20 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zeller
2 szál zellerzöld
1 db póré vagy zöldhagyma
2 dl paradicsompüré
A bográcsban megmelegítjük az olajat és zsemle színűre pirítjuk a lisztet ,majd felöntjük a paradicsomlével.
Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a burgonyát, cukorborsót.
Megsózzuk, borsozzuk és ízlés szerint cukorral ízesítjük
2, 2.5 liter vízzel felöntve, fedő alatt, közepes lángon 10-15 percig főzzük.
Megkeverjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát és körülbelül 30 perc alatt elkészítjük.
A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük -rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű