50 dkg marha-sertés darált hús
1 nagyobb hagyma apróra vágva
3 tk őrölt római kömény
2 tk tandoori masala
fél zsemle vízbe beáztatva, kinyomkodva vagy 1 tojás
4 gerezd fokhagyma reszelve
só
fél ek vaj
Mártás:
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kis chili finomra vágva
csipet porcukor
néhány mentalevél
kevés olívaolaj
A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, alaposan eldolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütjük. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem kell vajazni. A sima fémet alaposan ki kell vajazni előtte! Közben összeállítjuk a mártást: mentalevélkét finomra csipkedjük/vágjuk és összekeverjük a többi alapanyaggal.
Tálalás:Ha kisültek a fasírtgolyók, hideg vízbe beáztatott, lecsepegtetett nyársra húzzuk (így nem szálasodik) és a mártással kínáljuk.
Tudtad, hogy nem kell olajszagban úsznia a lakásnak ahhoz, hogy isteni fasírtot ehess? Gasztrobloggerünk, Ízbolygó mindig a sütőben süti, mégpedig szilikonos mini muffin formában. Végtelen sok variációban lehet elkészíteni, jól előkészíthető parti kaja, ráadásul másnap is finom!
A csülköt ízesítjük egész fekete borssal, babérlevéllel és karikára vágott vöröshagymával, tálba tesszük, és olajat öntünk rá. Ebben a pácban hagyjuk állni a húst legalább 3-4 napi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposzta leveleket sós, köményes vízben leforrázom, és a vastag eret levágom laposra. Lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni (Ezt általában előtte este megcsinálom).A sajtot hasábok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott krumplikat félbe vágom hosszába és a közepét kikaparom ide jön majd a töltelék a kikapart belsejét a kivajazott tepsibe rakom. A krumplit sós vízben előre meg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz oldalast feldaraboljuk. Bedörzsöljük sóval, fokhagymával és fűszerekkel. Egy jénai edénybe rakjuk a húsdarabokat, majd öntünk alá kb 1,5 dl vizet és rárakjuk a zsírt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű