menu

Családireceptkönyv.hu

Zselés szaloncukor


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A zseléhez

150 ml multivitamin rostos gyümölcslé
25 g porcukor
15 g zselatinpor

A bevonáshoz

100 g csokoládé - ét (65%-os, olvasztott)

Elkészítés:


Egy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk a zselatinport és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk a zselatinos gyümölcslevet.
A formákba öntjük a levet , hagyjuk kicsit hűlni, majd 10 percre berakjuk a hűtőbe.
Ha megszilárdult a formákban a zselé, óvatosan kiszedjük a formából. Kicsit ez elején érdemes a szélét egy késsel fellazítani, aztán már szépen elválik a formától. Feldaraboljuk a zselét (én negyedeltem a rudakat).
Vízgőz fölött felmelegítjük az étcsokit. Mártáskor a csokinak NEM szabad melegnek lennie, mert megolvasztja a zselét! Várjunk, míg a csoki visszahűl 40 C-ra! Először a zselék talpát mártjuk bele, majd egy villára téve óvatosan megmártjuk a csokiban. Hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen, majd rácsra, vagy szilikonos sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni a csokit.
Ha megszilárdult a csoki, becsomagolhatjuk őket színes csomagolókba :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a recept jó alternatívája lehet a boltban vásárolt zselés szaloncukornak. A rostos gyümölcslével a legfinomabb. Használhattok narancslevet, őszibarackot, vagy bármilyen más gyümölcslevet, illetve pürésített és átszűrt gyümölcsöt is. :) Formának lehet szilikonos jégkockatartót használni, vagy akár egy kisebb szögletes formát és szilárdulás után hasábokra vágni a zselét. Én az IKEA áruházban vásárolt hosszúkás "jégrúd" formát használtam és ez a mennyiség pont elég volt a 6 rúdra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Kókuszhabos süti
Kókuszhabos süti

A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk, 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rögtön puha mézes süti
Rögtön puha mézes süti

A vajat és a mézet együtt felolvasztjuk (de nem forraljuk) hagyjuk kihűlni (langyosra) belekeverjük a tojásokat (2 egész és 4 sárgája) a porcukrot, a szódabikarbónát és a lisztet (...

Elkészítési idő: 1-1 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákosguba
Mákosguba

Karikára vágom a kifliket 0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom. Mákot összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mákos süti bögrés 2.
Mákos süti bögrés 2.

Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást. Belereszeljük citromhéjat. Csomómentes tésztává keverjük Sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk