menu

Családireceptkönyv.hu

Zselés szaloncukor


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A zseléhez

150 ml multivitamin rostos gyümölcslé
25 g porcukor
15 g zselatinpor

A bevonáshoz

100 g csokoládé - ét (65%-os, olvasztott)

Elkészítés:


Egy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk a zselatinport és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk a zselatinos gyümölcslevet.
A formákba öntjük a levet , hagyjuk kicsit hűlni, majd 10 percre berakjuk a hűtőbe.
Ha megszilárdult a formákban a zselé, óvatosan kiszedjük a formából. Kicsit ez elején érdemes a szélét egy késsel fellazítani, aztán már szépen elválik a formától. Feldaraboljuk a zselét (én negyedeltem a rudakat).
Vízgőz fölött felmelegítjük az étcsokit. Mártáskor a csokinak NEM szabad melegnek lennie, mert megolvasztja a zselét! Várjunk, míg a csoki visszahűl 40 C-ra! Először a zselék talpát mártjuk bele, majd egy villára téve óvatosan megmártjuk a csokiban. Hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen, majd rácsra, vagy szilikonos sütőpapírra téve hagyjuk megszilárdulni a csokit.
Ha megszilárdult a csoki, becsomagolhatjuk őket színes csomagolókba :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a recept jó alternatívája lehet a boltban vásárolt zselés szaloncukornak. A rostos gyümölcslével a legfinomabb. Használhattok narancslevet, őszibarackot, vagy bármilyen más gyümölcslevet, illetve pürésített és átszűrt gyümölcsöt is. :) Formának lehet szilikonos jégkockatartót használni, vagy akár egy kisebb szögletes formát és szilárdulás után hasábokra vágni a zselét. Én az IKEA áruházban vásárolt hosszúkás "jégrúd" formát használtam és ez a mennyiség pont elég volt a 6 rúdra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyümölcsös pite á la Teri
Gyümölcsös pite á la Teri

Kézi habverővel jól összekeverjük a cukrot, a tojást és a margarint. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csöröge fánk tojásfehérje nélkül -
Csöröge fánk tojásfehérje nélkül -

A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrd össze. Hagyd állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Kókuszos darázsfészek
Kókuszos darázsfészek

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 mákos süti varázslatos
mákos süti varázslatos

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk