Családireceptkönyv.hu

Narancsos piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás sárgája
1,5 ek liszt
20 dkg cukor
6 dl tej
3 narancs
15 dkg vaj

Elkészítés:


A tojások sárgáját a liszttel és a cukorral habosra keverem. A tejet melegen hozzákeverem, amibe a narancsok reszelt héját is hozzáadom. Éppen csak felrottyantom. Még langyosan másfél narancs levét és a vajat belekeverem.
A piskótát apróra vágott naranccsal és a krémmel lerétegzem.

Kinek a kedvence ez a recept?


Rebeka
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mákos/diós bejgli
Mákos/diós bejgli

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a Rámát, a zsírt, 8 dkg porcukrot és elmorzsoljuk őket. Az élesztőt 1 csipet cukorral langyos tejbe felfuttatjuk, és a tésztához öntjük. Tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angus bélszín mustármártással és sült polentával
Angus bélszín mustármártással és sült polentával

A húst szárazra töröljük, lehártyázzuk (még szeletelés előtt!), és pácolás nélkül kezdjük sütni. Arra ügyeljünk, hogy szobahőmérsékleten használjuk fel, tehát jóval a sütés előtt v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk