6 tojás sárgája
1,5 ek liszt
20 dkg cukor
6 dl tej
3 narancs
15 dkg vaj
A tojások sárgáját a liszttel és a cukorral habosra keverem. A tejet melegen hozzákeverem, amibe a narancsok reszelt héját is hozzáadom. Éppen csak felrottyantom. Még langyosan másfél narancs levét és a vajat belekeverem.
A piskótát apróra vágott naranccsal és a krémmel lerétegzem.
Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a Rámát, a zsírt, 8 dkg porcukrot és elmorzsoljuk őket. Az élesztőt 1 csipet cukorral langyos tejbe felfuttatjuk, és a tésztához öntjük. Tes...
Elkészítési idő:A húst szárazra töröljük, lehártyázzuk (még szeletelés előtt!), és pácolás nélkül kezdjük sütni. Arra ügyeljünk, hogy szobahőmérsékleten használjuk fel, tehát jóval a sütés előtt v...
Elkészítési idő: 30 perc