menu

Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri lencsesólet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg lencse, 3 kisebb fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 35-40 dkg füstölt csülök vagy tarja, vagy pulykacomb, 2 ek pirospaprika, 5 db tojás, só, bors, babérlevél, kömény, mustár, citrom, zsír

Elkészítés:


Előveszem a kedvenc öntöttvas edénykémet, a gázon alágyújtok, majd az apróra vágott vöröshagymát sertészsíron megdinszetelem. Amint a hagyma már elérte a kívánt állagot, akkor pirospaprikát dolgozok bele, majd az alapot felöntöm egy kevés vízzel. A beáztatott lencseszemeket az edénybe töltöm, majd jöhetnek a fokhagymák és a fűszerek. A füstölt csülköt kisebb darabokra vagdosom, amik szintén mehetnek az edénybe.
Egy kisebb lábasban vizet forralok, majd az öt tojást megfőzöm, kb 10 perc alatt. Amint elkészültek, megpucolom őket, majd szintén mehetnek a lencsék közé. A sóletet felöntöm annyi vízzel, ami ellepi az alapanyagokat.
Az edényre ráteszem a fedőt, majd az előmelegített sütőbe tolom az egészet, és 180 C-on hagyom puhulni. Kb fél óra múlva rápillantok, öntök utána egy kevés vizet, majd mehet vissza a sütőbe.
Úgy terveztem, hogy vagy két órán át hagyom puhulni a lencsét és a húsokat, de egy óra elteltével gyakorlatilag minden puha lett. Mustárral és kevés citrom levével beállítom a végleges ízt, majd még fedő nélkül kicsit lesütöm a lencsesóletet - és már készülök is a tálaláshoz.

Szilveszteri lencsesólet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kekszfalatkák kecskesajtkrémmel és füstölt lazaccal
Kekszfalatkák kecskesajtkrémmel és füstölt lazaccal

A sajkrémhez egy tálban villával összenyomkodjuk a kecsekesajtot, hozzákeverjük a vajkrémet és a créme fraiche-t. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, belecsep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Répasüti
Répasüti

A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, é...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pisztráng bacon alatt sütve
Pisztráng bacon alatt sütve

A konyhakész pisztrángokat kívül-belül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan csepegtessük meg a citromlével. Ezután tegyünk a hasüregbe ízlés szerint friss kakukkfűágat...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenye rolád
Gesztenye rolád

A gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk