- 1 kg liszt
- 10 dkg élesztő
- kb 4 dcl langyos víz-tej felesben
- 1 tojás
- kávéskanál cukor
- só
Felfuttatom az élesztőt, majd a lisztet elkeverem sóval, bele a tojás és a felfuttatott élesztő a folyadékkal együtt. Mindjárt ne tedd bele az összes folyadákot, van amikor kicsivel kevesebb kell, a liszttől függ. Kidolgozom, utána hagyom kelni kb. Fél órát. Ha a duplájára kelt a tészta, kirakom a deszkára, 4-5 felé osztom, és knédlire formázom. Közben vizet teszek az edénybe a knédli párolásához. Ha van párolód, abban készítheted, ha nincs nálunk szokás, hogy a lábasra konyharuha, lekötve, és letakarva egy nagy tállal. Ha a víz forr, rárakod a knédlit a párolóra vagy a konyharuhára, letakarod és már fő is. Ha 4-felé vágtad, akkor 25 percig kell párolni, ha 5 felé akkor 20 perc elég. Utána kiszeded, megszurkálod hústűvel, hogy a gőz távozzon. Majd lehet szeletelni.
1-Mélangez ensemble l'ail, le persil et la chapelure 2-Prenez les cuisses de grenouille à tour de rôle et plongez-les dans la farine, puis dans les oeufs battus au préalable, et d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst (ha van rá idő) 1 napig páclében pácolom, majd kiveszem és kockákra vágom. A hagymát felaprítom, a zsírban megpárolom, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és pörköltalapot...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesJó kifagyasztott 1,6 kg szarvas húsból készült. A húst a vastag hártyáktól megtisztítottam és nem túl nagy kockákra vágtam (4x4). Vörösboros páclevet készítettem: 6 dl félédes v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt. Sózzuk, borsozzuk a nyulat. Tűzálló edényben melegítsük fel az olajat, a nyulat süssük elő. Amikor a minden húst szép pirosra sütöttünk v...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: Közepes