menu

Családireceptkönyv.hu

Knédli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg liszt
- 10 dkg élesztő
- kb 4 dcl langyos víz-tej felesben
- 1 tojás
- kávéskanál cukor
- só

Elkészítés:


Felfuttatom az élesztőt, majd a lisztet elkeverem sóval, bele a tojás és a felfuttatott élesztő a folyadékkal együtt. Mindjárt ne tedd bele az összes folyadákot, van amikor kicsivel kevesebb kell, a liszttől függ. Kidolgozom, utána hagyom kelni kb. Fél órát. Ha a duplájára kelt a tészta, kirakom a deszkára, 4-5 felé osztom, és knédlire formázom. Közben vizet teszek az edénybe a knédli párolásához. Ha van párolód, abban készítheted, ha nincs nálunk szokás, hogy a lábasra konyharuha, lekötve, és letakarva egy nagy tállal. Ha a víz forr, rárakod a knédlit a párolóra vagy a konyharuhára, letakarod és már fő is. Ha 4-felé vágtad, akkor 25 percig kell párolni, ha 5 felé akkor 20 perc elég. Utána kiszeded, megszurkálod hústűvel, hogy a gőz távozzon. Majd lehet szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házinyúlérmék citromos krémmártásban
Házinyúlérmék citromos krémmártásban

1. A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felsőcombokat is kicsontozzuk é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nyúlvetrece szalvétagombóccal
Nyúlvetrece szalvétagombóccal

A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a vágott hagymával megpirítom a húst és aprólékát, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vadragu burgonyakrokettel és áfonyával
Vadragu burgonyakrokettel és áfonyával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaddisznó pörkölt
Vaddisznó pörkölt

A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet ö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk