1közepes fej vöröshagyma
1 kg borsó
6 tojás
5 db virsli
só
bors
pirospaprika
olaj
A hagymát felaprítom és megdinsztelem. Pici pirospaprikát szórok rá és felöntöm egy kis pohárnyi vízzel. Hozzá adom a borsót, és majdnem puhára főzöm. A karikára vágott virslit hozzá keverem, és hagyom, hogy összefőjenek az ízek. Végül a keményre főzött, feldarabolt tojást is hozzá adom, majd megvárom amíg rottyan egyet. Tésztával vagy nokedlivel tálalom.
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA főtt füstölt sonkát tetszés szerinti kockákra vágtam. Mangalica zsíron, apróra vágott vöröshagymát dinszteltem és ezen kicsit megpirítottam a sonkát. Ízesítettem egy pici borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket és a sót elkeverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hájat hideg vízben áztatjuk legalább egy órán át, majd papírtörlővel leszárítjuk, a hártyákat eltávolítjuk róla, és húsdarálón ledaráljuk. Hozzászitálunk 15 dkg lisztet, átgyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes