6 db szikkadt kifli
3 tojás
cukor
1/2 l tej
vaj vagy Ráma
dió
4 db alma(reszelve)
szilvalekvár
A fél liter tejet felmelegítem, a tojás sárgáját cukorral kikeverem, és a tejhez öntöm. A felkarikázott kiflit belemártogatom és a kivajazott tepsibe fektetem. Ezt megszórom dióval, reszelt almával és rétegezem úgy, hogy a tetejére kifli kerüljön. A tojás fehérjét két kanállal lekvárral kikeverem és ráöntöm a tetejére. 15 perc alatt készre sütöm.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat és a cukrot habosra kevered. Hozzákanalazod a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a tejfölt. Palacsinta állagú, nyúlós masszává gyúrod géppel. Forró olajban k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromlevet összeöntjük a kókuszolaj felével. A kókuszolaj másik felét egy kézi mixer segítségével habosra keverjük az eritrittel, a tojásokkal és a reszelt citromhéjjal. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű