6 db szikkadt kifli
3 tojás
cukor
1/2 l tej
vaj vagy Ráma
dió
4 db alma(reszelve)
szilvalekvár
A fél liter tejet felmelegítem, a tojás sárgáját cukorral kikeverem, és a tejhez öntöm. A felkarikázott kiflit belemártogatom és a kivajazott tepsibe fektetem. Ezt megszórom dióval, reszelt almával és rétegezem úgy, hogy a tetejére kifli kerüljön. A tojás fehérjét két kanállal lekvárral kikeverem és ráöntöm a tetejére. 15 perc alatt készre sütöm.
A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, vajat, sót, xilitet felforraljuk, hozzáöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a massza teljesen összeáll. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat (j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A tojást a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott vajas csokit és a száraz hozzávaló...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű