6 egész Tesco Finest friss tojás (tészta)
12 dkg cukor (tészta)
2 kanál kakaópor (tészta)
4 kanál átszitált liszt (tészta)
4 kanál kakaó
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Előmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra.
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, habbá verjük a tojásfehérjéket.
Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyekhez apránként hozzáadjuk a cukor felét, és tovább verjük, míg kemény és fényes nem lesz.
A tojássárgát 5 perc alatt összehabosítjuk, a maradék cukorral és a kakaóporral.
A kakaós-tojássárgás habba, fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát, széles pengéjű késsel, egyenletesen szétkenjük a sütőlemezen.
A piskótát 15-20 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék kakaót kikeverjük vajjal és porcukorral.
A megsült tésztát még melegen átemeljük, egy enyhén nyirkos konyharuhára.
Ezután szétkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabb oldalánál indítva, szorosan felcsavarjuk.
Kívül is bevonhatjuk a krémmel.
Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...
Elkészítési idő:-vajazzunk ki egy hőálló sütöformát -teritsd be az alját ,oldalát kristálycukorral tedd bele a kimagvalt cseresznyét -a többi összetevőket összekeverjük ,és a cseresznyére öntjü...
Elkészítési idő: 40Ez a tészta adja nekem a fonott kalács alapját is és ebből készül a sajtos croissant is, lehet még belőle aranygaluska vagy túrós bukta. Sokan nagyon félnek a kelt tésztától. Ré...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p