Hozzávalók a tésztához:
8 tojás
10 evőkanál kristály cukor
10 evőkanál liszt
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál hideg víz
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
3 tasak vaníliás cukor
4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
4 tasak habfix
A tetejére
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
5 dkg étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 30-35 perc alatt, 24*36 cm-es tepsiben, 180 fokon készre sütjük.
A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk.
Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.
A krémhez: - 8 dl tej - kb. 6 evőkanál búzadara (púposan) - 25 dkg puha vaj - 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint) A tetejére: - kakaópor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkészítés: 1. A tojást és a cukrot összekeverem, majd fokozatosan adom hozzá a lisztet, majd a tejet, közben folyamatosan kavargatom. Annyi lisztet és tejet adok hozzá, hogy megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű