A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
50 dkg eper
1 kg túró
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál búzadara
Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.
Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.
Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.
Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Egy kevés cukorral ízesített langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk, és a többi tésztához valóval összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle, és amíg a tölteléket elkészítjük, pi...
Elkészítési idő:A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra...
Elkészítési idő:1.Vízgőz fölött először a kókuszolajat olvasztom meg 2. azután gyors mozdulatokkal a poreritritet, majd a kakaót adom hozzá. 3. Szilikonformákba osztom, a tetejére bármilyen magot...
Elkészítési idő: 1/2 óra