30 dkg darált keksz
20 dkg szeder
3 db tojás sárgája
2 cl fehér rum
4 dl tejszínhab
1 üveg lekvár
20 dkg cukor (+3 ek.)
4 dl víz
3 dl tej
20 dkg fehércsokoládé
A tojássárgáját habosra verem a 3 ek. cukorral, majd hozzáadom a tejet és lassú tűzön, sűrűre főzöm.
Hozzáadom a feldarabolt fehércsokit, majd kihűtöm a krémet.
A tejszínhabot kemény habbá verem.
A kekszet elkeverem a vízből és a cukorból készített cukorsziruppal, de csak annyi szirupot adjunk hozzá, amennyitől összeáll.
A masszát egy tortaformába simítjuk, megszórjuk a szederrel, majd rásimítjuk a krémet.
A tetejét málnás szederlekvárral kenjük meg, vagy rácsepegtetjük kevés vízzel felhígítva.
2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
A vajat összemelegítjük a csokival, simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukorral, majd a sütőporos-lisztes keveréket, a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral a legnagyobb átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúr...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesHozzávalók a piskótához: 200 g tojásfehérje (nálam 6 nagyobb tojás) 200g kristálycukor 200 g darált mák 50 g liszt 100 g hámozott, savanykás reszelt alma (Jonatán vagy Idare...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű