30 dkg darált keksz
20 dkg szeder
3 db tojás sárgája
2 cl fehér rum
4 dl tejszínhab
1 üveg lekvár
20 dkg cukor (+3 ek.)
4 dl víz
3 dl tej
20 dkg fehércsokoládé
A tojássárgáját habosra verem a 3 ek. cukorral, majd hozzáadom a tejet és lassú tűzön, sűrűre főzöm.
Hozzáadom a feldarabolt fehércsokit, majd kihűtöm a krémet.
A tejszínhabot kemény habbá verem.
A kekszet elkeverem a vízből és a cukorból készített cukorsziruppal, de csak annyi szirupot adjunk hozzá, amennyitől összeáll.
A masszát egy tortaformába simítjuk, megszórjuk a szederrel, majd rásimítjuk a krémet.
A tetejét málnás szederlekvárral kenjük meg, vagy rácsepegtetjük kevés vízzel felhígítva.
2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
piskóta: A lisztet átszitálom, elkeverem a sóval és a sütőporral. Előmelegítem a sütőt 180-190 (alsó-felső) fokra. A tojásokat kettéválasztom. Legelőször midenképpen a sárgáját ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a kukoricakeményítőt 5 evőkanál tejjel. A maradék tejet tegyük egy edénybe és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a kikevert kukoricakeményítőt és főzzük még 1 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a cukor felét hozzákeverjük A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, és a rumot belecsorgatjuk. Felv...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesKészítsük össze a külső tésztához vett hozzávalókat. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben a cukorral, a vajat enyhén lágyítsuk meg. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, de ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz