30 dkg darált keksz
20 dkg szeder
3 db tojás sárgája
2 cl fehér rum
4 dl tejszínhab
1 üveg lekvár
20 dkg cukor (+3 ek.)
4 dl víz
3 dl tej
20 dkg fehércsokoládé
A tojássárgáját habosra verem a 3 ek. cukorral, majd hozzáadom a tejet és lassú tűzön, sűrűre főzöm.
Hozzáadom a feldarabolt fehércsokit, majd kihűtöm a krémet.
A tejszínhabot kemény habbá verem.
A kekszet elkeverem a vízből és a cukorból készített cukorsziruppal, de csak annyi szirupot adjunk hozzá, amennyitől összeáll.
A masszát egy tortaformába simítjuk, megszórjuk a szederrel, majd rásimítjuk a krémet.
A tetejét málnás szederlekvárral kenjük meg, vagy rácsepegtetjük kevés vízzel felhígítva.
2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
A tojásfehérjéből robotgéppel, egy csipet sóval kemény habot verünk, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk. Leállítjuk a gépet, és a darált diót fakanállal óvatosan belekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk. A tésztát ½ - ¼ - ¼ arányban elosztva bucikra formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük. Mielőtt felhasználnánk...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: NehézA tojásokat a cukorral habosra és világosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport beleszitáljuk a tojásos habba, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és óvatosan összekeverjük. S...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű