menu

Családireceptkönyv.hu

GESZTENYÉS KAKAÓTORTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Home » gesztenye » Gesztenyés kakaótorta
GESZTENYÉS KAKAÓTORTA
img_9827Nagyon kakaós és nagyon finom!
Hogy ne maradjatok torta recept nélkül! ?

Egy 22 cm-es formához:
140 gr olaj
80 gr kakaópor (holland)
3 tojás
300 gr cukor
2 tk szódabikarbóna
160 gr tej
250 gr extra finom liszt
1 tk sütőpor
160 gr forró víz
1 ek nescafe( elhagyható)
Krémhez:
2 gesztenyepüré
porcukor (ízlés szerint)
rum (-aroma ízlés szerint)
3 dl habtejszín + kívülről

Elkészítés:


A sütőformát sütőpapírral béleljük.
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport összekeverjük.
A kávés vizet az olajjal és tejjel összekeverjük.
A száraz hozzávalókhoz keverjük a nedves hozzávalókat. Alaposan kikeverjük, majd hozzáütjük a tojásokat.
A formába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben minimum 60 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd vágjuk egyenesre a tetejét és szeljük 3 lapra.
A tetejéről levágott tésztát morzsoljuk össze és tegyük félre.

A kiolvadt gesztenyepürét a porcukorral és a rummal kikeverjük, majd a habbá vert tejszínnel összeforgatjuk és betöltjük a tortát.
Kívülről díszíthetjük tejszínhabbal és reszelt gesztenyepürével is, vagy szórhatjuk a kakaós piskóta morzsával.
Tegyük hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk.

GESZTENYÉS KAKAÓTORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Nutellás kekszes torta
Nutellás kekszes torta

Olvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Mennyei torta
Mennyei torta

Tördeld a kekszeket egy nagy tálba. 2. Forrósíts fel egy nem leragadós serpenyőt jó közepes hőmérsékletre. Szórd bele a kissé eldarabolt diót (vagy mogyorót), és állandó kavarga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Francia almatorta Hugié
Francia almatorta Hugié

A tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Epres joghurttorta
Epres joghurttorta

A tortalapot egy kapcsos tortaforma aljára helyezzük, a zselatint leírás szerint elkészítjük, az epret megmossuk és felszeleteljük. A növényi tejszínhabot (hulala) jó keményre ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk