1 tasak MAGGI Jókai bableves
60 dkg füstölt sertéscsülök
20 dkg szárazbab
3 pár debreceni kolbász
szükség szerint víz
10 dkg fehérrépa
10 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
1 dl tejföl
ízlés szerint csipetke
Az előkészített babot a csülökkel 2-2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzzük, amíg meg nem puhulnak.
Ekkor kiszedünk mindent a léből, a zöldségeket félretesszük, a csülökből kifordítjuk csontot, a húsát, ha már langyosra hűlt, felkockázzuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk.
Közben a MAGGI Jókai bablevest 3/4 liter forrásban lévő vízbe belekeverjük és gyakori kevergetés mellett 10-12 percig lassú tűzön főzzük.
Beletesszük a MAGGI Jókai bablevesbe az összes félretett hozzávalót, majd összeforraljuk a levest és közben főzünk bele egy kis csipetkét.
Tejfölt hozzáadva tálaljuk.
A lisztet az olajjal ,köménymaggal egy-két percig dinszteljük. Lehúzzuk a tűzről . Hozzá tesszük a pirospaprikát és felöntjük kb 1,5 l vízzel,sózzuk Felforraljuk s készen is vagyu...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vaj és olaj keverékén egy kis sóval,borssal párolom. Mikor elkezd fehéredni a husi, akkor hozzáteszem a a karikára és /vagy csíkokra vágott zöldséget. Puhára párolo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel, Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, 20-30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított vöröshagymát feldaraboljuk. Egy leveses fazékban megolvasztunk két fakanálnyi zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Közben a paprikát, paradicsomot és zellergum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű