15 ek liszt
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csomag sütőpor
2 ek keserű kakaópor
1 egész Tesco Finest friss tojás
12.5 dkg margarin (+25 dkg)
11 ek cukor (+ 2 ek.)
2.5 dl tej (+ 3 dl)
1 csomag pudingpor
25 dkg porcukor
3 ek tortadara
A tésztához, a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót, a sütőport, a kakaóport, majd jól összekeverjük.
Egy másik edényben, a tojást a megolvasztott margarinnal és a cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva, sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel.
Belesimítjuk a kakaós masszát.
Előmelegített sütőben, 30 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült tésztát, rácsra emelve hagyjuk kihűlni.
Közben, a tejkaramellás pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, közben néha-néha megkavarjuk, hogy ne legyen csomós.
A margarint a porcukorral kikavarjuk.
Ha kihűlt a puding, a margarinos krémet hozzáadjuk és akár fakanállal, vagy gépi habverővel, jól összedolgozzuk.
A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet és szépen elsimítjuk rajta.
Megszórjuk a tortadarával.
Legalább 1 órára, érdemes hűtőbe tenni, hogy szebben tudjuk szeletelni.
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz elfelejtettem írni, hogy ha vaníliásat csinálok, akkor vaníliát rakok bele, vagy fahéjat stb. A felkockázott hideg(!) vajat és a lisztet, cukorral, sóval, sütőporral összemo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. 2. Kinyújtjuk, félig megsütjük, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrém, ez az igazi, kicsit puha :) 30 dkg cukor 2 tojás 3 ek tej 3 ek liszt 3 ek kakaó, Összefőzzük, aztán még melegen 25 dkg vaj Langyos krémmel töltjük a kosárkákat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű