menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes kevert sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 ek liszt
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csomag sütőpor
2 ek keserű kakaópor
1 egész Tesco Finest friss tojás
12.5 dkg margarin (+25 dkg)
11 ek cukor (+ 2 ek.)
2.5 dl tej (+ 3 dl)
1 csomag pudingpor
25 dkg porcukor
3 ek tortadara

Elkészítés:


A tésztához, a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót, a sütőport, a kakaóport, majd jól összekeverjük.
Egy másik edényben, a tojást a megolvasztott margarinnal és a cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva, sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel.
Belesimítjuk a kakaós masszát.
Előmelegített sütőben, 30 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült tésztát, rácsra emelve hagyjuk kihűlni.
Közben, a tejkaramellás pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, közben néha-néha megkavarjuk, hogy ne legyen csomós.
A margarint a porcukorral kikavarjuk.
Ha kihűlt a puding, a margarinos krémet hozzáadjuk és akár fakanállal, vagy gépi habverővel, jól összedolgozzuk.
A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet és szépen elsimítjuk rajta.
Megszórjuk a tortadarával.
Legalább 1 órára, érdemes hűtőbe tenni, hogy szebben tudjuk szeletelni.

Karamellkrémes kevert sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Püspökkenyér (tojásfehérjével)
Püspökkenyér (tojásfehérjével)

1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot is és tovább verjük a habot. 2. A mazsolát, a darabos diót, aszalt szilvát, csokit összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Paleo csokis-diós süti
Paleo csokis-diós süti

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Fokozatosan adagold hozzá az eritritet, majd egyesével a tojássárgákat. A mandulalisztet elegyítsd a sütőporral, a kakaó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Diós-almás répatorta
Diós-almás répatorta

A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, sóval és fahéjjal elkeverem A tojásokat felverem és az olajat hozzáöntöm A répákat és az almát lereszelem, és kevés cukorral...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dióhabos linzer
Dióhabos linzer

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk. Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk