Tészta ( a bögre 3 dl-es):
2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 ek kakaópor
1 cs sütőpor
3 egész tojás
Túrókrém:
1/2 kg túró
1 evőkanál vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tojás sárgája
A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.
Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket. A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.
A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is. Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.
Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.
Összekeverjük a vajat a tejfölt, egy csipet sót, cukrot, 2 egész tojást és egy tojássárgáját a lisztet és a sütőport. Jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagságra kinyújtjuk, Megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverje össze a tojások sárgáját kevés vízzel. Nyújtson ki egy tekercs leveles tésztát, és vékonyan kenje meg a tojássárgája vízzel. Kenje meg a tekercsen egy ki...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA linzert hozzávalóit eldolgozzuk, klasszikus állagú tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű